Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (09/02)

Oosterhout, maandag 9 februari 2004

Ongeval op autosnelweg A-27
HANK: De hulpverleningsdiensten rukten op maandag 9 februari omstreeks 13.00 uur naar een ongeval op de autosnelweg A-27 bij Hank. Het ongeval gebeurde op de westelijke rijbaan, rijrichting Utrecht Breda. De exacte toedracht van het ongeval is nog in onderzoek. Vermoedelijk is de bestuurster van een Belgische personenauto (Mercedes) de macht over stuur verloren toen zij met haar linker wielen in de middenberm belandde. Tijdens de stuurcorrectie botste ze tegen de middengeleiding. Een achteropkomende automobilist (Volvo) probeerde het wrak te ontwijken. Hij kwam daarbij in aanrijding met de achterkant van een juist invoegende Spaanse vrachtauto. Bij het ongeval raakte de bestuurder van de Volvo bekneld in zijn auto. Dit is een circa 55-jarige man, afkomstig uit Ede. Om die reden kwamen ook de brandweer en traumahelikopter ter plaatse. De man is door de brandweer uit het wrak gehaald en naar een ziekenhuis overgebracht. Zijn verwondingen blijken achteraf mee te vallen. Tot circa 15.00 uur is er op het bewuste wegvak de nodige verkeershinder geweest.

Arrestatie na mishandeling
DONGEN: De politie arresteerde in de nacht van maandag 9 februari 2004 om 02.00 uur een 32-jarige Dongenaar op verdenking van mishandeling. Een 48-jarige Tilburger kreeg, na een woordenwisseling, een klap van de verdachte. De verdachte is daarna door de politie aangehouden. Na verhoor op het politiebureau is hij rond 03.00 uur weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De agenten namen van het slachtoffer een aangifte op. Door de klap liep hij een snijwondje op aan zijn neus en schade aan zijn bril.

Bedrijfsinbraken in Waalwijk
WAALWIJK: De politie onderzoekt een bedrijfsinbraak aan de Burgemeester Smeelelaan. Daar werd op zondag 08 februari 2004 tussen 00.30 uur en 10.30 uur ingebroken in een bedrijf. Met een trottoirtegel werd een ruit ingegooid, waarna de dader het bedrijf binnendrong. Binnen heeft de dader de geldcassettes van de gokautomaten gestolen en meegenomen. Deze geldcassettes zijn even later buiten het bedrijf teruggevonden. Buit bestond uit enkele honderden euros.
De nacht er voor is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Cesar Francklaan. De dader benaderde het pand via de achterzijde, waar hij een raam open brak. Vanuit het pand zijn drie mobiele telefoons gestolen.

Politie onderzoekt recente straatroven
WAALWIJK: De politie onderzoekt een aantal recente straatroven in Waalwijk. Zij ziet daarbij een verband in vier recente berovingen. Op zaterdagavond 6 februari omstreeks 19.30 uur overviel een nog onbekende man een 89-jarige vrouw. Dat gebeurde vlakbij haar woning in de Julianastraat. Het slachtoffer werd daarbij bedreigd met een steekwapen. Een oplettende getuige sprak de dader aan, waardoor de vrouw zich in haar eigen woning in veiligheid kon brengen. De dader maakte niets buit bij deze overval. De politie zoekt overigens kontact met de oplettende getuige. Wellicht kan die persoon meer duidelijkheid geven over het signalement van de verdachte. Het politieteam Waalwijk is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.
Op donderdag 5 februari omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding van een straatroof op de Touwerij. Een 71-jarige vrouw uit Waalwijk werd omver getrokken door een jonge man. Onder bedreiging van een mes eiste hij geld van haar. Met 50 eurocent buit is de dader weggelopen. De Waalwijkse recherche ziet verder overeenkomsten met nog twee andere recente straatroven.

XTC-afval aangetroffen
TERHEIJDEN: In Terheijden is op maandag 9 februari chemisch afval gevonden. De troep was gedumpt op de T-splitsing Schimmert / Witteweg. In totaal werden 50 lege jerrycans aceton 5 liter, 20 lege vaten van 25 liter aceton, een lege drum en een cilinder waterstof aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om afval van XTC-productie. De politie zette de omgeving af en riep de brandweer ter plaatse om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Een gespecialiseerd
afvalverwerkingsbedrijf heeft in opdracht van de gemeente Drimmelen het afval opgeruimd.

Bron: Jeroen Steenmeijer