Politie Zuid-Holland-Zuid

09/02 Ochtend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

09-02-2004 - Persberichten District I

OVERVAL: GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT- Een 15-jarig meisje is in haar woning aan de Lijnbaan overvallen. Het meisje bevond zich op zondagavond 8 februari omstreeks 19.30 uur in de woning toen de deurbel ging. Toen het meisje de deur een stukje opendeed, duwde een man de deur met kracht helemaal open. Hij kwam gekleed in een blauwe jas met capuchon en een bivakmuts de woning in. Het meisje gilde maar daar liet de man zich in eerste instantie niet door afschrikken. Na enkele minuten verliet hij toch de woning door het raam. Via de tuin rende hij weg. Vermoedelijk heeft de man geen buit gemaakt.

GETUIGEN GEZOCHT
De recherche heeft direct een onderzoek opgestart. Op zondagavond is uitgebreid buurtonderzoek verricht. De politie is echter nog op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

AANRIJDER RIJDT DOOR
DORDRECHT-Op zondagavond 8 februari is een personenauto beschadigd geraakt na een aanrijding. Omstreeks 23.00 hoorde een 29-jarige vrouw uit Dordrecht een auto met piepende banden wegrijden op de Javastraat. Toen zij een kijkje nam, zag zij dat haar geparkeerde auto (geparkeerd op de Javastraat met de neus in de richting van de Riouwstraat) zwaar was beschadigd. Vermoedelijk zijn er enkele personen geweest die getuige zijn geweest van de aanrijding.

GETUIGEN GEZOCHT
De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

BEROVING
DORDRECHT- Een 23-jarige man uit Dordrecht is beroofd van zijn mobiele telefoon. Op zondagavond 8 februari bevond de man zich voor een sigarettenautomaat op het Admiraalsplein. Toen zijn telefoon afging en hij deze oppakte, kwamen twee personen op een scooter aanrijden. Zij pakten de mobiele telefoon uit handen van de man. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie.

7 PERSONEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft een groep van 7 personen aangehouden in een hotel aan de Rijksstraatweg. Op zondagavond belde een personeelslid de politie omdat enkele stelletjes zich recalcitrant zouden gedragen. Zij kwamen bedreigend op het personeel en de overige gasten over. De groep was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Toen de politie arriveerde, keerde de groep zich tegen het personeel en de politie. De sfeer was grimmig en de personen weigerden de vorderingen van de politie op te volgen. Een man sloeg een politie-agent tegen zijn borst. Er werd pepperspray gebruikt. Uiteindelijk heeft de politie twee vrouwen en vijf mannen aangehouden. De personen variëren in leeftijd van 29 tot 54 jaar en zijn allen afkomstig uit de buurt van Maastricht. Ze zijn ingesloten op het politiebureau in Dordrecht.