Politie Drenthe

Slechte weer zorgt voor diverse aanrijdingen

Assen 09-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Bij Politie Drenthe kwamen maandagochtend ongeveer 14 meldingen binnen van aanrijdingen door gladheid. Twee mensen raakten daarbij lichtgewond als gevolg van aanrijdingen ter hoogte van Tynaarlo en Meppel. Eén van hen raakte zwaargewond als gevolg van een verkeersongeval in Geesbrug. De politie adviseert om de komende dagen extra rekening te houden met het slechte weer. Vertrek dus op tijd, houd voldoende afstand en verminder je snelheid.

ZUIDWOLDE - Rond 3.47 uur kreeg de politie in de nacht van zondag op maandag een melding van een eenzijdige aanrijding met letsel. Door de gladheid raakte een 41-jarige bestuurder van een personenauto uit Dedemsvaart op de N48 de macht over het stuur kwijt. De auto raakte ter hoogte van de afslag Zuidwolde enkele palen en kwam in de sloot tot stilstand. De bestuurder heeft geen letsel opgelopen. Zijn drie inzittenden zijn met enkele klachten naar het Bethesda Ziekenhuis vervoerd.
Rond 4.00 uur raakte een 30-jarige agent van de wijkeenheid Hoogeveen-West op de N48 gewond als gevolg van een verkeersongeval. Hij was met een politieauto op weg naar bovengenoemde spoedmelding, toen hij plotseling door gladheid met zijn auto in een slip raakte. De auto kwam over de kop in de sloot terecht. De brandweer wist de agent te bevrijden. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een technisch onderzoek gestart. Inmiddels is bekend geworden dat de politiemedewerker met rugletsel weer thuis is. GEESBRUG - Een tienermeisje raakte maandagochtend rond 7.45 uur zwaar gewond bij een aanrijding aan de Verlengde Hoogeveensvaart. Zij werd al fietsende geschept door een personenauto. De gegevens van betrokkenen zijn nog niet bekend. De traumahelicopter heeft ter plaatse assistentie verleend. Het slachtoffer is met nog onbekend ernstig letsel per ambulance naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen vervoerd.