Politie Hollands Midden
Datum: 9 februari 2004

(


Automobilist raakt onwel en botst tegen auto's Hillegom

Een 71-jarige automobilist uit Hillegom raakte op zondag 8 februari rond 16.50 uur op de Meerlaan onwel en botste tegen een langs de weg geparkeerde auto. Door de klap schoven vervolgens nog twee geparkeerde auto's tegen elkaar. Zowel de bestuurder als zijn inzittende, een 54-jarige vrouw uit Hillegom, werden voor onderzoek overgebracht naar het Elisabeth Gasthuis in Haarlem. Bij de vrouw werd een gebroken borstbeen geconstateerd.


Inbraak woning Lisse

Op zondag 8 februari tussen 10.15 uur en 19.00 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Don Boscostraat. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van ingooien van de schuifpui op 1e etage. Weggenomen werd geluidsapparatuur met luidsprekers.


Verkeerscontrole Noordwijk/Noordwijkerhout

De politie heeft in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 februari een verkeerscontrole gehouden in Noordwijk en in Noordwijkerhout. De politie controleerde bromfietsers en hield tegelijkertijd een alcoholcontrole. In totaal kregen 15 mensen een proces-verbaal voor rijden onder invloed, van wie vier bromfietsers. In drie gevallen werd het rijbewijs ingevorderd. De ademalcoholanalyse kwam bij deze personen boven de 570 ug/l uit (860 ug/l, 590 ug/l en 665 ug/l). Verder werden er bromfietsers bekeurd voor een verkeerde uitlaat (1x), een verkeerde kentekenplaat (1x), overschrijden constructiesnelheid (7x), lekkende uitlaat (1x) en het rijbewijs niet bij zich dragen.


Rijden door rood licht / rijden onder invloed Katwijk

Op vrijdag 6 februari omstreeks 21.30 uur zag de politie een 37-jarige bestuurder uit 's-Hertogenbosch door het rode licht rijden op de ir. G. Tjalmaweg. Hierna zagen ze de bestuurder slingerend over de weg rijden. Na controle bleek de bestuurder onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 565 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.


Bewoners overvallen Katwijk

Vrijdag 6 februari jl. vond omstreeks 21.20 uur vond in de wijk Zanderij een overval plaats. Een tot dusver onbekend gebleven man heeft een 28 jarige vrouw met haar vier kinderen (in de leeftijd van 2-7 jaar) in haar woning bedreigd. De man is de woning van het gezin binnengelopen en heeft hen met een vuurwapen bedreigd. Vervolgens heeft de man met een klein geldbedrag de woning verlaten. De vrouw heeft daarna buren ingeseind, waarna de politie op de hoogte werd gesteld. De politie heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld. Hierbij werd een automobilist gevolgd die niet gecontroleerd wenste te worden. De bestuurder van deze auto vluchtte vanaf de Vinkenlaan zijn auto uit en is, ondanks inzet van een speurhond, sindsdien spoorloos. De auto is veiliggesteld voor technisch onderzoek. De politie sluit niet uit dat dit incident verband houdt met de overval. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Rijden onder invloed Hillegom

Op zaterdag 7 februari omstreeks 05.05 uur verleende een 26-jarige bestuurder uit Katwijk op het Henry Dunantplein geen voorrang aan een politievoertuig. Na controle bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 440 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.


Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn

Op zaterdag 7 februari tussen 01.20 uur en 03.30 uur zijn op diverse locaties Van Foreestlaan, Merelstraat en Binkhorst door de politie gecontroleerd op het rijden onder invloed. Drie personen kregen een verbaal voor het rijden onder invloed. Hoogst gemeten uitslag was 360 ug/l, laagste uitslag was 285 ug/l (limiet 220 ug/l). Tevens kregen alle bestuurders een rijverbod.


Alcoholcontrole Ter Aar

De politie heeft in de nacht van zaterdag 7op zondag 8 op alcohol gecontroleerd op de Westkanaalweg, de Ringdijk en de Aardamseweg in verband met de carnavalviering. Vier personen hadden te veel gedronken en overschreden de limiet van 220 ug/l. Het ging om twee automobilisten en twee bromfietsers. Een van de bromfietsers kreeg ook een bekeuring voor het niet dragen van de helm.


Alcoholcontrole Alphen a/d Rijn

De politie heeft in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 februari een alcoholcontrole gehouden op de President Kennedylaan. Drie automobilisten kregen proces-verbaal voor rijden onder invloed. Ademalcoholgehaltes varieerden van 305 ug/l tot 495 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.


Alcoholcontrole Benthuizen

Werd op zaterdag 7 februari in de avond een alcoholcontrole gehouden op het Verbreepark. Hierbij werden 33 bestuurders gecontroleerd. Een 39-jarige bestuurder uit Hazerswoude-Rijndijk bleek onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 650 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.


Met raakt met auto van de weg Leimuiden

Een 26-jarige man, zonder bekende woon- of verblijfplaats, reed op zondag 8 februari rond 01.40 uur met zijn auto in een sloot langs de Vriezenweg. Agenten troffen de man in de omgeving van de auto aan. Naar het zich liet aanzien had de man zijn arm gebroken en een flinke snee in zijn neus. Ook roken de agenten een sterke alcohollucht bij hem. Hij wilde niet meewerken aan een ademanalyse. Na overleg met de officier van justitie werd hem lik-op-stuk boete opgelegd van E 900,00.


Tankauto van de weg Aarlanderveen

Zaterdag 7 februari jl. is omstreeks 13.15 uur een tankauto van de weg afgeraakt op de Hogedijk. De 29 jarige vrachtwagenchauffeur uit Zoeterwoude kwam met zijn vrachtauto in de berm terecht. Hierna rolde de tankauto, zes meter de dijk af en kwam daarna op zijn kant tot stilstand. De chauffeur kwam met de schrik vrij. Het veevoer wat vervoerd werd, bostel, was voor een deel op het land geslingerd. Het resterende deel werd overgeheveld, voordat de 10-tonner kon worden weggetakeld.

Snelkraak in fotozaak Leiden
Op zaterdag 7 februari rond 03.45 uur vond een snelkraak plaats in een fotozaak aan het Vijf Meiplein. Onbekenden vernielden enkele ruiten en namen een nog onbekende hoeveelheid mobiele telefoons en digitale camera's weg. De politie is met een onderzoek begonnen.

Taxichauffeur van geld beroofd Leiden
Een 41-jarige taxichauffeur uit Amsterdam werd op zondag 8 februari rond 06.45 uur op de Bargelaan het slachtoffer van een beroving. Twee mannen waren in Amsterdam in de taxi gestapt voor een rit naar CS-Leiden. Daar aangekomen pakte één van de mannen de portemonnee uit de handen van de taxichauffeur en sprongen beide mannen uit de auto. Agenten zochten direct met de taxichauffeur de omgeving af. Tot op heden bleef het onderzoek zonder resultaat. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auto raakt van de weg Moordrecht
Een auto met daarin vijf jongeren raakte op zaterdag 7 februari rond 01.20 uur van de Schielands Hoge Zeedijk. De auto sloeg over de kop en kwam tot stilstand in het water. De jongeren uit Oudewater, Nieuwerkerk aan de IJssel en Moordecht zijn voor onderzoek overgebracht naar het Hofland Ziekenhuis in Woerden en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.


Inbraak woningen Nieuwerkerk aan den Ijssel

Op zaterdag 7 februari tussen 04.00 uur en 07.00 uur hebben er twee inbraken plaatsgevonden in woningen aan het Zwanendaal en Kroonkruid. Bij beide woningen werd de achterdeur opengebroken. Weggenomen werd een portemonnee, GSM's en autopapieren. In beide gevallen werd de dader gestoord door bewoners die op het geluid afkwamen.

Politie houdt verdachte van inbraak aan Nieuwerkerk a/d IJssel
De politie hield in de middag van zondag 8 februari in zijn woning in Nieuwerkerk aan den IJssel een 26-jarige man aan. De man wordt er van verdacht in de avond van zaterdag 7 februari te hebben ingebroken in een pand van de gemeentewerken aan de Batavierlaan. Daarbij werden onder meer computerschermen en printers gestolen. Ook werd een kleine bestelauto met open laadbak van gemeentewerken gestolen. Deze werd zondag in de Bospolderstraat teruggevonden. Het spoor leidde vervolgens naar de verdachte. De verdachte is aangehouden en ingesloten. De politie zet haar onderzoek voort.

Politie houdt geweldpleger aan Gouda
De politie hield op zaterdag 7 februari rond 13.20 uur een 55-jarige man uit Gouda in zijn woning aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor op de Vlamingstraat een 52-jarige man uit Gouda te hebben mishandeld. Daarbij zwaaide hij met een groot mes of zwaard. Hij sloeg daarmee naar de 52-jarige man die de slagen deels wist te ontwijken. Toen het slachtoffer zijn mobieltje pakte om de politie te bellen ging de verdachte er vandoor. De politie hield hem korte tijd later aan. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Beroving van vrouw mislukt Gouda
Een 62-jarige vrouw uit Gouda werd op zaterdag 7 februari rond 20.20 uur op de Eerste Schoolstraat bijna het slachtoffer van een beroving. De vrouw werd plotseling van achteren beetgepakt en naar de grond gebracht. Vervolgens werd ze getrapt en werd er door twee jongeren aan haar handtas getrokken. Omdat de vrouw begon te gillen er een passerende auto stopte, gingen de twee er in de richting van de Snoystraat zonder tas vandoor. De politie is een onderzoek begonnen.


Inbraak woningen Gouda

Tussen zaterdag 7 februari 19.30 uur en zondag 8 februari 13.55 uur heeft er een inbraak in een woning aan de Rijnenburg plaatsgevonden. Toegang werd verschaft via een openstaand raam op de 1e etage. Weggenomen werd een computer. In een woning aan de Geertruida Hoeve werd op zondag 8 februari tussen 15.45 uur en 19.15 uur gepoogd in te breken. Gepoogd werd via een schuifpui de woning te betreden wat niet gelukte.


Aantreffen bestuurder onder invloed Gouda

Op zondag 8 februari omstreeks 23.00 uur trof de politie op de Lage Gouwe een 33-jarige bestuurder uit Gouda aan die zijn voertuig, met draaiende motor, half op de weg had staan en waarbij de achterzijde tegen een boom stond. Bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Omdat een ademanalyse niet lukte werd van de bestuurder een bloedproef afgenomen. Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 8 uur.

-----------------------------------------einde berichten -----------------------------------------------------



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --