Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 9 februari 2004

* MAN GEWOND NA BEROVING
ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks half één raakte op de Brielselaan een 53-jarige man uit Rotterdam gewond, nadat hij werd beroofd van onder meer zijn horloge. Het slachtoffer werd plotseling door een onbekende man bij zijn keel gegrepen, waarna een worsteling ontstond. Tijdens de vechtpartij werd de Rotterdammer met zijn hoofd tegen een geparkeerd staande auto geslagen en later met zijn hoofd tegen het trottoir geduwd. Hierop nam de berover het horloge en een strippenkaart van de 53-jarige man weg. Met de buit, vluchtte de verdachte in onbekende richting. Het slachtoffer werd in het MCRZ behandeld aan zijn verwondingen. Een ingesteld onderzoek naar de dader leverde vooralsnog geen resultaat op


* TAXICHAUFFEUR ONDER BEDREIGING VAN VUURWAPEN BEROOFD

ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks kwart over tien werd aan de Becramming een 74-jarige taxichauffeur uit Rotterdam beroofd van onder meer zijn autosleutel en portemonnee. Het slachtoffer had op het Weena drie onbekende mannen opgehaald. Tijdens de taxirit werd door één van de passagiers een vuurwapen op hem gericht, waarna de taxichauffeur stopte en uit zijn taxi vluchtte. Hierop namen de berovers de autosleutel, een mobiele telefoon en zijn portemonnee weg, waarna zij er vandoor gingen en wegrenden in de richting van de Ruggeweg.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield zondagmorgen op de Westzeedijk een snelheidscontrole. Tussen elf uur en half twaalf lapten 24 van de in totaal 194 passerende automobilisten de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 81 km/uur.


* MAN IN BEEN GESCHOTEN
ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks tien uur raakte een 19-jarige man uit Rotterdam gewond nadat hij op de Putselaan in zijn been was geschoten.
Het slachtoffer kreeg om nog onbekende reden, op de hoek van de Putselaan met de Abcoudestraat ruzie met enkele mannen waarop een vechtpartij ontstond. Tijdens de vechtpartij werd er door iemand geschoten, waarbij de Rotterdammer in zijn bovenbeen werd geraakt. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.
De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek naar de schietpartij in.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Zondagmorgen vroeg tussen vier uur en half acht werd op de Schieweg nabij het Schieplein een alcoholcontrole gehouden. In totaal kregen 18 automobilisten een proces-verbaal omdat zij teveel alcoholhoudende drank hadden gebruikt. Na ademanalyse bleek de hoogste score 865 UGL (bijna 2 pro mille). Van vijf bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Eén automobilist gaf na aanhouding een valse naam op. Hij bleek te rijden terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd. Hij blies 665 UGL(meer dan 1,5 pro mille). Ook een Franse automobilist blies deze score. Hij kon direct 840 euro betalen.


* INBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zondagochtend omstreeks zes uur zag een 47-jarige man uit Maasland dat twee mannen probeerden in te breken in zijn auto die geparkeerd stond aan de Ridderkerkstraat. De man liep naar buiten en sprak de daders er op aan. Vervolgens ontstond een worsteling tussen het drietal waarbij de daders probeerden weg te rijden in hun auto. Deze wilde echter niet starten, waarop het tweetal de poging om de auto aan te duwen moest staken en wegrenden.
Gealarmeerde politiemensen troffen later enige tijd de auto en één van de verdachten op een scooter bij de auto aan. De verdachte, een 25-jarige man uit Rotterdam, was kennelijk teruggekomen om zijn auto af te sluiten en ging er vandoor toen hij de politiemensen zag. Na een achtervolging, waarbij de Rotterdammer meerdere malen met zijn scooter viel en in de sloot belandde, werd hij in zijn woning aangehouden. De Rotterdammer werd overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.