Gemeente Amersfoort

Start Werkzaamheden Isselt; herinrichting Heliumweg en Nijverheidsweg Noord

datum: 2 februari 2004

Op maandag 9 februari start de gemeente met wegwerkzaamheden voor de herinrichting van de Nijverheidsweg Noord - tussen de Radiumweg en de Radonweg - en de Heliumweg. Om overlast voor het doorgaande verkeer zoveel mogelijk te beperken, wordt het werk gefaseerd uitgevoerd. De werkzaamheden worden naar verwachting in oktober 2004 afgerond.

De Heliumweg en de Nijverheidsweg Noord zijn toe aan een grote onderhoudsbeurt. De wegen worden ook opnieuw ingericht. In het najaar van 2003 is ter voorbereiding al gestart met de bouw van een rioolgemaal en de kap van een aantal bomen langs de genoemde wegen. Op maandag 9 februari gaat de uitvoering daadwerkelijk van start. Op sommige plaatsen wordt het riool vervangen en vergroot. Nu de weg toch op de schop gaat, treft de gemeente direct ook maatregelen om de verkeerssituatie te verbeteren. Zo wordt de lijn Radiumweg / Nijverheidsweg Noord / Heliumweg / Amsterdamseweg ingericht als een hoofdontsluitingsroute met vrijliggende fietspaden aan weerszijden van de weg. Het kruispunt Heliumweg / Nijverheidsweg Noord wordt vervangen door een ruime bocht waardoor de overzichtelijkheid voor automobilisten aanzienlijk verbetert.

Planning
Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd zodat telkens slechts een deel van de weg gestremd is. De voortgang is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar de voorlopige fasering is als volgt:

Heliumweg planning
tussen de Nijverheidsweg Noord en de Fluorweg 9 februari tot medio mei 2004
tussen de Fluorweg en de Kryptonweg begin mei tot medio juni 2004 tussen de Kryptonweg en de Birkt medio mei tot begin juli 2004 tussen de Nijverheidsweg Noord en de Eem eind mei tot eind juli 2004 Nijverheidsweg Noord
tussen de Heliumweg en de Radiumweg eind augustus tot eind oktober 2004
tussen de Radiumweg en de Radonweg begin september tot eind oktober 2004

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden wordt het doorgaand verkeer op de Heliumweg en de Nijverheidsweg Noord met borden ter plaatse omgeleid. Over de bereikbaarheid van de bedrijven worden met de betreffende ondernemers vooraf afspraken gemaakt.

Meer informatie
Uitvoeringstekeningen van het werk aan de Heliumweg en de Nijverheidsweg Noord liggen ter inzage bij Stadsinformatiewinkel de Observant, Stadhuisplein7. Meer informatie over de uitvoering van de werkzaamheden is verkrijgbaar via de Servicetelefoon van de Gemeente Amersfoort, telefoon 033 - 469 4869. U wordt dan doorverbonden met de betrokken directievoerder op opzichter.

Meer informatie over stremmingen en omleidingen in de stad, vindt u via 'Werk in uitvoering' op www.amersfoort.nl.