Gemeente Amerongen


Officiële bekendmakingen
AGENDA GEMEENTERAADSVERGADERING 9 FEBRUARI 2004

Vragenhalfuur aan college
Aanvang 19.30 uur- tot (uiterlijk) 20.00 uur
Vragen 24 uur tevoren schriftelijk indienen bij de voorzitter


1. Opening

2. Vaststelling raadsagenda

3. Rondvraag publiek

4. Schriftelijke vragen raadsleden

Opiniërend deel (tot uiterlijk 21.00 uur)

1. Spreekrecht publiek

2. Verslag raadsspreekuur

3. Bestuurlijke heroriëntatie (vast punt)

4. Allemanswaard (vast punt)

Pauze (15 minuten)
Besluitvormend deel


1. Spreekrecht publiek

2. Notulen van de raad van 4 november 2003

3. Notulen van de raad van 8 december 2003.
4. Ingekomen stukken en mededelingen

5. Beheerplan: Riolering

6. Beheerplan: Groen

7. Beheerplan: Wegen

8. Concernplanning 2004

9. Ontwerp Streekplan Provincie Utrecht

10. Dividend BNG Euro Obligatiefondsen

11. Lokale Omroep Heuvelrug en Kromme Rijn

12. Woning Eindseweg 4a

13. Functiebeschrijving griffier

14. 1e Wijziging begroting 2004-2007

15. Sluiting.

AANGEVRAAGDE BOUWVERGUNNINGEN (ARTIKEL 41)
Deze publicatie vindt plaats op grond van het bepaalde in artikel 41 van de Woningwet en is bedoeld om bekendheid te geven aan het feit, dat genoemde aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend. Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Nadere informatie kunt u krijgen in het gemeentehuis bij Bouw- en Woningtoezicht (tel 469653).
· Eindseweg 4, vervangen loods

· Boslaan 61, bouwen garage

· Elsterstraatweg 49, verbouw woning / plaatsen dakkapel
· Haarweg 21c, uitbreiding woning

· Het Engelse Werk 7, uitbreiding woning

GEBRUIKSVERGUNNING
Burgemeester en wethouders hebben bij besluit va 13 januari 2004 een gebruiksvergunning verleend voor Restaurant Het Berghuis, Veenseweg 28 te Amerongen. Onder GB 01-2004.

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor:
· Koenestraat 2, het bouwen van een garage. Reguliere bouwvergunning. Verzonden 13 januari 2004.

· Holleweg 10, het bouwen van een dubbele garage. Lichte bouwvergunning. Verzonden 13 januari 2004.

· Nederstraat 1, het uitbreiden van een berging. Lichte bouwvergunning. Verzonden 19 januari 2004. Lichte Bouwvergunning. Verzonden 19 januari 2004.

GEWEIGERDE BOUWVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning geweigerd voor:
· Koningin Wilhelminaweg 62, het wijzigen van lichtreclame aan de gevel. Verzonden 19 januari 2004.

VERLEENDE KAPVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben vergunning verleend voor de kap van:
· Holleweg 3, een berk in de voortuin van de woning. Verzonden 23 februari 2004.

Ingevolgde de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij een of meer bovenstaande besluiten is betrokken hiertegen gedurende zes weken ingaande de dag na die van verzending een of meer bezwaarschriften indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Amerongen.

VOORNEMEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN (1)
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied voor het plaatsen van een stacaravan op het perceel Bergweg 27c te Overberg, aangezien het maximaal toegestane oppervlak aan bijgebouwen wordt overschreden. De vrijstelling geldt voor een periode tot 1 maand na oplevering door de aannemer, met als uiterlijke datum 1 oktober 2004 De aanvraag zal vanaf maandag 2004 gedurende 2 weken ter inzage liggen bij de balie van de afdeling Bouw- en woningtoezicht in het gemeentehuis van Amerongen.
Gedurende deze termijn kan een ieder ten aanzien van de voorgenomen vrijstelling schriftelijk of mondeling hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen. De ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken.

VOORNEMEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN (2)
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied voor het oprichten van een dierenverblijf op het perceel Vissersweg 9 te Elst, aangezien het dierenverblijf is gesitueerd in de bestemming Agrarisch Gebied. De aanvraag zal vanaf maandag 2 februari 2004 gedurende 4 weken ter inzage liggen bij de balie van de afdeling Bouw- en woningtoezicht in het gemeentehuis van Amerongen.
Gedurende deze termijn kan een ieder ten aanzien van de voorgenomen vrijstelling schriftelijk of mondeling hun zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen. De ingediende zienswijzen worden bij de besluitvorming betrokken.

WET MILIEUBEHEER
Algemene wet bestuursrecht
Beschikkingen
Burgemeester en wethouders hebben de volgende besluiten genomen:
· Spoorlaan 23 te Overberg. De aanvraag is ingediend door G. van Ginkel en betreft een revisievergunning voor een gemengde veehouderij. De vergunning wordt onder voorschriften verleend. De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd.
· Lekdijk 7 te Amerongen. De aanvraag is ingediend door Mts. Van Laar en betreft een revisievergunning voor een melkvee- en vleesvarkensbedrijf. De vergunning wordt onder voorschriften verleend. De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd.

· Dwarsweg 69 te Overberg. De aanvraag is ingediend door J. van Ginkel en betreft een revisievergunning voor een gemengde veehouderij en loonbedrijf. De vergunning wordt onder voorschriften verleend. De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet gewijzigd. De beschikking en alle ter zake van belang zijnde stukken liggen gedurende zes weken ter inzage, vanaf 30 januari 2004 tot en met 11 maart 2004. Tevens kunnen de stukken gedurende die periode op verzoek tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien.
Gedurende zes weken na de dag dat de beschikking ter inzage is gelegd staat bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep open voor:

· degene die tegen de aanvraag/ontwerpbeschikking bedenkingen hebben ingebracht;

· de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking;

· belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;

Het beroepschrift moet voor 12 maart 2004 worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE s Gravenhage.
Het griffierecht bedraagt 116,- voor individuele personen en 232,- voor rechtspersonen.
Tegelijkertijd met of na het instellen van het beroep kan worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen op grond van artikel 36 en 37 Wet op de Raad van State juncto artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht. Daartoe moet een verzoek worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het griffierecht voor elk verzoek bedraagt
116,- voor individuele personen en 232,- voor rechtspersonen.

Inzage van stukken

De desbetreffende stukken kunnen gedurende de inzagetermijn op verzoek kosteloos worden ingezien bij:

· de Milieudienst Zuidoost-Utrecht, Laan van Vollenhove 3211 in Zeist (iedere werkdag van 8.30 - 12.30 uur en 13.30 - 17.00 uur)
· de gemeente Amerongen, sector GGZ, Hof 1 in Amerongen (iedere werkdag van 09.00 tot 12.00 uur).
Een kopie-exemplaar van de stukken wordt tegen vergoeding van de werkelijk gemaakte kosten verstrekt.

VITRAS START OPVOEDSPREEKUUR IN LEERSUM.
Vitras start op 11 februari a.s. een spreekuur voor opvoedingsvragen in Leersum. Ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar uit Doorn, Amerongen en Leersum kunnen hier terecht voor informatie of deskundig advies over de opvoeding, bijvoorbeeld over het omgaan met eet-of slaapproblemen, angstig of druk gedrag, ruzies of slecht luisterende kinderen. Een verwijzing is niet nodig.
Het spreekuur vindt plaats op woensdagochtend in het gebouw van Vitras, Koningin Julianalaan 48 in Leersum en wordt verzorgd door Els Hofman, orthopedagoog. In een of meer gesprekken zoekt zij samen met ouders naar passende oplossingen voor het aangegeven probleem. Zo nodig kan zij adviseren over andere vormen van hulpverlening. Het opvoedspreekuur is gratis. De gemeenten hebben Vitras de financiële mogelijkheid gegeven om deze vorm van hulp voor ouders met jonge kinderen op te zetten.
Voor meer informatie en voor de folder kunt u terecht bij het consultatiebureau.Voor het maken van een afspraak kunt u op maandag t/m vrijdag van 9 tot 16uur contact opnemen met het afsprakenbureau jeugdgezondheidszorg, tel. 030-8802200.

VERLOTING KERSTBOOMVERBRANDING
Op woensdag 7 januari 2004 om 19.00 uur heeft de kerstbomenverbranding plaatsgevonden op het parkeerterrein bij het sportpark de Burgwal.

Evenals vorig jaar konden de bomen worden ingeleverd vanaf 15.00 uur en voor iedere ingeleverde boom ontving men een lot. Bij inleveren van 3 bomen gelijktijdig ontving men eveneens een tegoedbon van 1,15, te besteden bij snackbar de Brabander of snackbar Solo. Uit de uitgegeven loten zijn door B&W van de gemeente Amerongen 3 winnende loten getrokken, te weten:
Lotnummer 123
Lotnummer 127
Lotnummer 149
De winnaars kunnen met het winnende lot hun prijs (een CD-bon) afhalen op het gemeentehuis. Zij kunnen zich hiervoor melden bij de balie van de sector grondgebiedzaken.
Deze actie loopt tot 1 maart 2003.

RAADSPREEKUUR OP 2 FEBRUARI 2004

Het raadspreekuur; een maandelijks ontmoetingspunt van individuele burgers, verenigingen en maatschappelijke groeperingen met de fractievoorzitters van de raad. Het voorzitterschap rouleert, de griffier noteert.

De vergadering vindt plaats op maandag 2 februari 2004, duurt normaal 30 minuten en begint om 19.00 uur.

U kunt thema's met een algemene strekking aandragen. Die moeten passen binnen de beleidsvormende of controlerende taken van de Raad. Specifieke individuele zaken, klachten en juridische kwesties dienen direct aan het College van B&W of aan de verantwoordelijke ambtenaar te worden gericht. Voor klachten kan gebruik worden gemaakt van de klachtenprocedure. Wel horen op de agenda:
Suggesties voor nieuw of aangepast beleid
Overwegingen m.b.t bestaand beleid
Opmerkingen cq. kritiek m.b.t. het uitvoerend beleid Voorstellen voor projecten
Verzoeken om advies hoe zaken met de gemeente af te handelen

Wat gebeurt er na het spreekuur?
Onder leiding van de voorzitter overleggen de fractievoorzitters hoe de aangedragen zaak het beste kan worden afgehandeld De indiener ontvangt binnen 7 dagen bericht hierover De voorzitter geeft een kort verslag in de eerst volgende raadsvergadering
Een beknopt verslag van de vergadering en de voorgestelde afhandeling verschijnt op de gemeentepagina in de Kaap. (Tenzij de indiener bezwaar heeft tegen publicatie!).

Wat te doen indien u de fractievoorzitters wenst te spreken: Meldt u vooraf bij de griffier van de Raad (Mevr. A. Geijtenbeek, tel.: 0343469600) voor een afspraak op het eerstvolgende Raadspreekuur. Bij haar kunt u ook terecht voor meer informatie over het raadspreekuur.
Wees tijdig op de afgesproken datum aanwezig.

Mocht u verhinderd zijn, dan kunt u ook terecht op het raadspreekuur van maandag 22 december. Deze begint eveneens om 19.00 uur.

HOORZITTING COMMISSIE BEZWAAR- EN BEROEPSCHRIFTEN Datum: 4 februari 2004
Aanvang vergadering: 20.00 uur
Bezwaarschriften:


· 20.00 uur: Tegen het besluit tot beëindiging van de uitkering op grond van de Algemene bijstandwet en tevens het besluit tot vermindering van de uitkering over de maand september 2003 (04.01).
· 20.30 uur: Tegen fictieve weigering handhavend op te treden en tegen het uitblijven van het nemen van een besluit op het verzoek om handhaving (03.23).

· 21.00 uur: Tegen het handhavingsbesluit inzake een geplaatst hekwerk op het trottoir van het perceel Overstraat 37 te Amerongen (03.24).

terug