Amsterdam RAI

Bakkerij Beurs 2004
5 dec 2003

FINALE BAKKERIJ VAN HET JAAR 2004 IN AMSTERDAM RAI

Tijdens de Bakkerij Beurs 2004 in Amsterdam RAI worden de winnaars van de competitie Bakkerij van het Jaar bekendgemaakt. De wedstrijd, die voor de tweede maal wordt georganiseerd, kent dit jaar twee categorieën: de bakkerij én de banketbakkerij van het jaar. In deze competitie beoordeelt een vakkundige jury de deelnemende bakkerijen op hun totale bedrijfsvoering. Niet alleen de kwaliteit van het product, maar ook zaken als klantvriendelijkheid, service, personeelsbeleid en hygiëne komen aan bod. De Bakkerij Beurs 2004 wordt van 8 tot en met 11 februari gehouden in Amsterdam RAI.

De volgende acht bedrijven, vijf gemengde bedrijven en drie banketbakkerijen, zijn inmiddels genomineerd voor de finale:

Gemengde bedrijven:
Bakkerij Voordijk, Oud-Beijerland
Hartogs Volkorenbakkerij, Amsterdam
Brood en Banketbakkerij Schuld, Oldebroek
Bakkerij Hoekstra, Bedum
Echte Bakker van Meijel, Clinge

Banketbakkerijen:
Patisserie De Rouw, Vught
Banketbakkerij De Korenbloem, Sneek
Banketbakkerij Van den Berg, Gouda

In totaal hadden 31 bedrijven zich aangemeld voor de competitie. De prijs- winnaars worden bekendgemaakt op de tweede dag van de Bakkerij Beurs 2004. De competitie Bakkerij van het Jaar is een initiatief van Beko, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging (NBOV), Stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie (BTF), het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) en het vakblad Bakkerswereld.

Alle facetten belicht
Alle facetten van het bakkersvak worden belicht tijdens de Bakkerij Beurs 2004. Er is aandacht voor het product, maar ook voor het hele productieproces, de winkelinrichting en diverse samenwerkingsvormen. Daarnaast zijn er informatieve demonstraties, van onder andere de Vakschool Wageningen, en spannende wedstrijden, zoals de Dutch Pastry Award en de Bakkerij van het Jaar. Onder het motto van meel naar mail kunnen bezoekers tevens inloopsessies bijwonen, waarbij door verschillende sprekers informatie gegeven wordt over het digitaal aanbieden van diensten om meer rendement uit de onderneming te halen zonder veel te investeren. Het informatieve aspect, de aanwezigheid van de vele vakmensen en de sfeervolle ambiance maken de Bakkerij Beurs tot een geliefd platform voor de branche.

Organisatie
De organisatie van de Bakkerij Beurs is in handen van Amsterdam RAI, onder auspiciën van de BTF. De openingstijden van de beurs zijn op zondag 8, maandag 9 februari en woensdag 11 februari van 10.00 tot 18.00 uur en op dinsdag 10 februari van 10.00 tot 21.00 uur. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op www.bakkerijbeurs.nl.

Amsterdam, 5 december 2003