Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 8 februari 2004

* ALCOHOLCONTROLE
SPIJKENISSE - De politie van het district De Eilanden heeft zaterdagavond en -nacht een alcoholcontrole gehouden op de volgende locaties: parkeerplaats sporthal Den Oert in Spijkenisse; parkeerplaats pompstation in Geervliet; Gorsstraat in Spijkenisse en Noordeinde in Spijkenisse.
In totaal werden 545 automobilisten gecontroleerd. Tegen zeven verkeersdeelnemers werd proces-verbaal opgemaakt omdat ze teveel hadden gedronken. Zes van hen waren afkomstig uit Spijkenisse en één uit Rotterdam. Van twee van de zeven bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd.


* VROUW GERAAKT DOOR KOGELTJE LUCHTBUKS
HELLEVOETSLUIS - Een 69-jarige vrouw uit Hellevoetsluis is zaterdagmorgen op de Zalm geraakt door een kogeltje uit een luchtbuks.
Aangeefster liep omstreeks tien uur haar honden uit te laten. Opeens voelde ze een tik tegen haar achterhoofd en toen ze met haar vingers over de plek streek bemerkte ze dat ze bloedde. Via een Huisartsenpost is de vrouw naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis gebracht voor behandeling. Vermoedelijk is ze door een onbekende vanuit een locatie in de omgeving van de Zalm met een luchtbuks beschoten. De politie van het district De Eilanden stelt een onderzoek in.

Uitgave zaterdag 7 februari 2004

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN OUDE NOORDEN, ACHTTIEN MENSEN

AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district De Noordhoek heeft vrijdagmiddag en -avond een actie preventief fouilleren gehouden in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Oude Noorden, met name in de Witte Zwaanhof en Schoterboshof.
In totaal werden 238 mensen op straat gecontroleerd en 148 auto's doorzocht. Achttien mensen werden aangehouden, waarvan vijftien op grond van de Wet Wapens en Munitie. Er werden vijf slagwapens, negen steekwapens en een schietpen in beslag genomen. Bij één verdachte werd in de kofferbak van zijn auto 140 gram amfetamine gevonden. De verdachten werden overgebracht naar een politiebureau.


* SUPERMARKT OVERVALLEN
Vier mannen hebben vrijdagavond een supermarkt aan de Schere overvallen. Het viertal was gemaskerd en voorzien van vuurwapens. Omstreeks kwart voor negen stapten ze de winkel binnen en bedreigden het personeel. Eén van de caissières werd door één van de daders in haar gezicht geslagen. De overvallers gingen er met de inhoud van een kassa vandoor. De caissière die werd mishandeld is behandeld door personeel van AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond. De recherche van het district Rotterdam-Zuid stelt een onderzoek in.


* VROUW IN WONING BEROOFD
Een 38-jarige vrouw uit Rotterdam is vrijdagavond in haar woning aan de Bruijnstraat beroofd door twee onbekende mannen. Om even na zeven uur werd er aangebeld en toen aangeefster opendeed stonden er twee mannen voor de deur. Ze drongen de woning binnen. De één bleef bij de voordeur staan en de ander liep met de vrouw de woning in. Zij werd gedwongen om geld (enkele honderden euro's) en sieraden af te geven. Met de buit verlieten de mannen de woning.


* ONTPLOFFING IN WONING
Vrijdagavond vond er een explosie plaats in een woning aan de Beukendaal. Omstreeks kwart voor twaalf hoorde men een knal. Toen een 56-jarige buurman ging kijken zag hij dat de gevel van de woning van zijn buurvrouw aan de galerijkant op de grond lag. Hij is naar binnen gegaan en heeft de 60-jarige bewoonster uit haar huis gehaald en bluste een brandje in de badkamer. Zijn moedige gedrag heeft erger voorkomen. De vrouw is ter observatie opgenomen in het brandwondencentrum van het Medisch Centrum Rotterdam-Zuid.
Twee woningen zijn korte tijd ontruimd geweest. Na het sein brandmeester van de brandweer zijn de woningen weer vrijgegeven. Het beschadigde pand is afgedicht en het glas op de galerij opgeruimd. Een onderzoek naar de oorzaak van de ontploffing wordt ingesteld door de politie en de Eneco (afdeling stroom en gas).