Politie Zeeland


O-0859-2004 HARDRIJDERS MOETEN RIJBEWIJS INLEVEREN


Op de A58 t.h.v. Goes werd zaterdagmiddag tijdens video-surveillance van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd wegens te hard rijden.
Beide bestuurders, een 30-jarige man uit Goes en een 23-jarige man de gemeente Kapelle, reden met een snelheid van 179 km/u (gecorrigeerd) terwijl 120 km is toegestaan. Van beide mannen werd ter plaatse het rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.


W-0860-2004 BEKEURINGEN TIJDENS TOEZICHT MIDDELBURG


Afgelopen weekend werd in Middelburg in het kader van veilig uitgaan gecontroleerd waarbij diverse personen een bekeuring kregen.
In de nacht van vrijdag/zaterdag werden diverse bekeuringen uitgeschreven.
5x parkeerverbod, 2x foutief parkeren, 1x alcohol op straat, 2x baldadigheid, 4x niet opvolgen bevel, 1x bijzondere verlichting voeren, 1x verlopen APK, 1x gladde band.
Vrijdagavond rond 20.15 uur werden in een bushokje op de Oude Rijksweg in Nieuw en Sint Joosland vijf jongeren gecontroleerd na een melding van overlast.
Ze werden weggestuurd met ieder een boete van 45 euro op zak.

In de nacht van zaterdag/zondag werden in Middelburg onderstaande bekeuringen uitgedeeld:


2x niet voldoen aan vordering, 4x wildplassen, 1x alcohol drinken op straat, 1x parkeerverbod, 1x parkeren op invalidenparkeerplaats, 1x rijden in strijd met gesloten verklaring, 3x rijden op een brommer zonder helm, 1x voor te hard rijden op de Nieuwlandseweg, 1x voor afval op straat gooien en 2x voor openbare dronkenschap.


O-0861-2004 DIEFSTAL UIT AUTO

Zaterdag tussen 17.45 uur en 19.00 uur werd in de Mecklenburglaan te Goes ingebroken in een geparkeerde auto.
Uit de auto werd de geluidsapparatuur t.w.v. een paar honderd euro weggenomen.


O-0862-2004 BROMFIETSER ONDER INVLOED


Een 17-jarige bromfietser uit Dongen (NB) werd zondag rond 03.00 uur op de Werrilaan in 's Heerenhoek aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.
Agenten zagen de man slingerend over de weg rijden waarop hij een stopteken kreeg. Uit een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een boete.