Politie Drenthe

zondag 08-02-02

Assen 08-02-2004 - Nieuws Politie Drenthe

Jongen gewond na joyriding

RAALTE - ASSEN

Surveillerende politiemensen in een opvallende politie auto zagen zaterdagavond omstreeks 21.30 uur een personenauto rijden over de Westdorplaan in Raalte. Ze zagen dat de auto werd bestuurd door een hen bekende 15 jarige jongen uit Raalte. De auto is eigendom van zijn vader. Hierop probeerden zij de jongen te stoppen. Hij negeerde verschillende stoptekens en ging er met hoge snelheid vandoor. Hierop werd met behulp van 2 opvallende voertuigen de achtervolging ingezet. Op de Westerbrink werd een blokkade opgestel door een opvallende politieauto. De jongen kon de blokkade ontwijken en ging met hoge snelheid verder door Raalte, richting Ommerweg. Tevens probeerde hij een politieauto van de weg te drukken. Op de Ommerweg haalde de jongen een aantal keren gevaarlijk in waarbij hij bijna een frontale botsing veroorzaakte. Ter hoogte van Ommen werd, in verband met de veiligheid van andere weggebruikers, besloten om de achtervolging te staken. Omstreeks 22.10 uur kwam er bericht van de meldkamer Drenthe dat de jongen op een parkeerplaats van een tankstation langs de A28 bij Assen tegen een boom was gereden. Hij was daarbij zwaar gewond geraakt. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen

Bovenstaand bericht is afkomstig van politie IJssellland

Rein Kloppenburg 038 - 4963891

Politie betrapt dronken rijders

NIEUWEDIEP - Een 39 jarige automobilist uit Gieterveen kreeg zaterdagmiddag van de politie een proces verbaal nadat hij bij een alcoholcontrole ruim 0.9 promille had gescoord. De man was op Nieuwediep met zijn auto van de weg geraakt. Volgens hem had hij na de crash "voor de schrik" bij zijn oom in Nieuwediep vier flesjes bier gedronken, waarna hij weer naar de auto teruggekeerd was.

De rechter heeft het laatste woord.

HOOGEVEEN - Een 21 jarige automobilist uit Boedapest mocht na overleg met het OM 250 euro boete direct afrekenen. Hij liep zaterdagnacht tegen de lamp bij een alcoholcontrole op de De Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen. Hij kwam op 0,8 promille.

VRIES - Een 21 jarige automobilist uit Assen kreeg de bekeuring van 220 euro omdat hij bij een alcoholcontrole net iets lager dan 0,8 promille scoorde. Omdat hij rondreed zonder geldige APK kreeg hij ook daarvoor een bekeuring.

Gewond op kruising N34

BORGER - Een 24 jarige automobiliste uit Groningen is zaterdagmiddag met nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Ze liep de verwondingen op toen ze met haar auto op de kruising van de N34 bij Borgen in botsing kwam met de auto van een 32 jarige automobilist uit Nieuw Buinen. Die stak vanuit de richting Westerbork de N34. Hij had de auto van de Groningse niet gezien. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.

Bromfietser onderuit op gladde brug

ELP - Een 20 jarige bromfietser uit Westerbork is zaterdagmiddag met vermoedelijk een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Hij kwam met zijn brommer ten val op het gladde wegdek van een houten brug op het Blankenveen in de boswachterij Grolloo.

Bon voor rijden zonder rijbewijs

EMMER COMPASCUUM - De politie heeft zondagmiddag op bij de Foxel in Emmer Compascuum een 21 jarige automobiliste uit die plaats bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Bovendien bleek de auto waarin ze reed geen APK te hebben.

Slijterij doelwit inbrekers

EMMEN - Onbekenden hebben vrijdagnacht bij een inbraak in een slijterij aan de De Haar in Emmen een grote hoeveelheid buitenlands gedestilleerd gestolen. Om in de zaak te komen is aan de achterzijde een deur vernield. De technische recherche van de politie heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Politie pakt tasjesrover

EMMEN - Op aanwijzing van de benadeelde kon de politie zaterdagnacht in de Hoofdstraat in Emmen een 22 jarige inwoner van Emmen aanhouden wegens de beroving van een 18 jarige vrouw uit Nieuw Dordrecht. Na zijn aanhouding bekende de man dat hij de vrouw op de Hoofdstraat in Emmen van haar tas had beroofd. Hij is in verzekering gesteld. De tas is teruggevonden achter een container in het centrum van Emmen. De mobiele telefoon van de vrouw kwam tevoorschijn bij de fouillering van de verdachte.

Bert Visser

0651 - 611629

Collega Ramona Venema neemt de persvoorlichting maandagmorgen om 08.00 uur van mij over.