Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 8 februari

Den Helder 08-02-2004 - 15.55 uur

Alcoholcontrole
Den Helder, zondag 8 februari 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 00.50 uur achtervolgde de politie een bromfietser die er met hoge snelheid vandoor probeerde te gaan. Toen de bestuurder op de Schootenweg te Den Helder over een grasveld weg probeerde te komen, ging hij onderuit. De 17-jarige uit Den Helder afkomstige jongen bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 515 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed en diverse verkeersovertredingen.
Omstreeks 05.10 uur kreeg een 42-jarige man uit Den Helder een bekeuring omdat hij in een auto over de Diezestraat te Den Helder reed onder invloed van alcohol. Hij blies 765 ug/l. Dat is drieëneenhalf keer het maximum. De man moest ook zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding met letsel
Den Oever, zaterdag 7 februari 2004.
Op zaterdagmiddag omstreeks 16.50 uur raakten twee vrouwen gewond bij een aanrijding op de kruising van de Rijksstraatweg en de afrit van de A7 te Den Oever. Een 37-jarige vrouw uit Hippolytushoef in een personenauto kwam vanaf de afrit en verleende geen voorrang aan een 20-jarige man uit Den Oever in een personenauto. Bij de aanrijding raakte de vrouw en een 66-jarige passagiere uit Den Oever gewond. Zij werden voor behandeling overgebracht naar Westfries gasthuis in Hoorn.

Inbraak in bedrijfspand
Wieringerwerf, zondag 8 februari 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 00.40 uur bleek er te zijn ingebroken in een bedrijfspand aan de Stek in Wieringerwerf. De daders kwamen het kantoorgedeelte van het bedrijfspand binnen door een raam te forceren. Uit het kantoor werd geld en een bankpas ontvreemd.

Belediging
Schagen, zondag 8 februari 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 03.30 uur kreeg een 25-jarige inwoner van Hoorn een proces-verbaal wegens belediging. De man zat in een auto waarmee over de Markst te Schagen werd gereden. Bij het passeren van enkele politieagenten deed de verdachte het portierraam open en schold te agenten uit. De man kon even verderop achterhaald worden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleef hij steeds beledigende opmerkingen maken. De man kreeg een proces-verbaal.

Bedreiging portier
Den Helder, zondag 8 februari 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 02.50 uur werd een portier van een discotheek aan de Koningstraat in Den Helder bedreigd.Eerder waren er in het horecapand schermutselingen geweest met een 25-jarige man uit Anna Paulowna. De man had daarbij een portier een kopstoot gegeven. Hij werd hierop uit de zaak gezet. Buiten haalde hij een pistool te voorschijn en bedreigde daar een portier mee.
De gewaarschuwde politie kon de verdachte in Den Helder aanhouden bij een woning waar hij verbleef. In de woning werd een pistool aangetroffen. Om wat voor soort wapen het gaat wordt onderzocht.