Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 8 februari

Alkmaar 08-02-2004 - 15.52 uur

Alcoholcontrole
Heerhugowaard, zondag 8 februari 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 00.30 uur werd een 74-jarige inwoner uit Heerhugowaard bekeurd wegens het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. De man werd in zijn personenauto gecontroleerd op de Rustenburgerweg in zijn woonplaats, kort nadat hij uit het café was gekomen. De man blies 405 ug/l. Dat is bijna twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht).

Woninginbraken
Alkmaar, zaterdag 7 februari 2004.
Tussen vrijdagmorgen 07.30 uur en zaterdagmiddag 14.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Camhuysenkade te Alkmaar. De daders kwamen binnen door een keukenraam aan de voorzijde van het pand te vernielen. In de woning werden kasten en lades doorzocht. Men ging er vandoor met een laptop en een DVDspeler.
Ook werd ingebroken in een woning aan de van Harenlaan in Alkmaar. Dit gebeurde op zaterdag tussen 15.30 en 22.30 uur. Hier gooide men een tegel door de achterruit. De gehele woning werd doorzocht en de daders gingen er vandoor met een DVDspeler, een fotocamera en een horloge. Op zaterdag omstreeks 21.20 uur kwam de bewoonster van een pand aan de Percivalstraat in Alkmaar thuis. In haar woning zag zij een man lopen. Zij kon echter niet naar binnen omdat de voordeur op het nachtslot zat. Toen de gewaarschuwde politie enkele minuten later ter plaatse kwam, bleek de dieft te zijn gevlogen. Hij had zich aan de achterzijde van het pand uit een raam op de eerste verdieping naar beneden laten zakken. De dief had geld, bankpasjes en sieraden meegenomen. Onduidelijk is nog hoe de dief is binnengekomen.

Schuur kinderboerderij in brand
Heerhugowaard, zaterdag 6 februari 2003.
Op zaterdagmiddag omstreeks 15.30 uur bleek de hooizolder van een schuur van de kinderboerderij aan de van Veenweg in Heerhugowaard in brand te staan. Vrijwilligers waren de hele dag bezig geweest met opruimen en de deur van de schuur stond open. Ook stond er een ladder tegen de hooizolder aan. Toen om 15.30 uur een bezoekster met haar kinderen in de schuur kwam, zag zij rook vanaf de zolder komen. De vrouw sloeg direct alarm en alle dieren konden uit de schuur gehaald worden. De dierenambulance kwam ter plaatse om zich over de dieren te ontfermen. Het gebouw brandde af en moet als verloren worden beschouwd.
Ten tijde van de brand heeft men een man hard weg zien lopen. Het gaat om een ongeveer 25-jarige man met een lengte van 1,75 meter. De man had rood krullend haar. Hij droeg een zwart jack en een blauwe broek. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in heerhugowaard, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Hennepkwekerijen ontdekt
Heerhugowaard, zaterdag 7 februari 2004.
Op zaterdagmorgen omstreeks 02.10 uur kreeg de politie een melding dat er mannen zouden lopen op het dak van een bedrijvenpand aan de Costerstraat in Heerhugowaard. De mannen waren reeds weggereden en een auto van een beveiligingsbedrijf had de achtervolging ingezet. De politie kon de auto aan de kant zetten en de inzittenden verklaarden een "dolletje" te hebben willen uithalen met het beveiligingsbedrijf. De identiteit van de mannen werd vervolgens vastgesteld. Op zaterdagmiddag werd een nacontrole uitgevoerd bij het bedrijfspand. Op het dak werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Ook rook men de lucht van hennep. In de bedrijfspanden werd vervolgens een onderzoek ingesteld. Hier werden in twee panden hennepplantages aangetroffen. In totaal stonden er ruim tweehonderd planten. De planten en de aanwezige apparatuur zijn in beslag genomen. Tegen de 37-jarige en uit Heerhugowaard afkomstige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. De poging om in te breken in de panden wordt verder onderzocht.

Bedreiging portier, twee aanhoudingen
Castricum, zondag 8 februari 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 01.00 uur werd een 17-jarige Zaandammer aangehouden nadat hij een portier van een café aan de Dorpsstraat in Castricum had bedreigd. De portier had hem uit het café verwijderd nadat hij hier overlast had veroorzaakt. Buiten dreigde de jongen de portier dood te zullen gaan schieten. Nadat de jongen was aangehouden gedroeg een 16-jarige vriend, eveneens afkomstig uit Zaandam, zich zo vervelend, dat deze ook werd aangehouden. Beide jongens zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Vechtpartij
Castricum, zondag 8 februari 2004.
Op zondagmorgen omstreeks 01.55 uur ontstond er een vechtpartij in een café aan de Dorpsstraat te Castricum tussen twee groepen jongeren. De betrokken jongeren werden door portiers de straat op gewerkt. Hier werd een 16-jarige jongen uit Heemskerk mishandeld door een 18-jarige Alkmaarder. Het slachtoffe
r kreeg pepperspray in zijn ogen en werd vervolgens geschopt. De verdachte kon door de politie worden aangehouden en het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Vechtpartij bij voetbalwedstrijd
Alkmaar, zaterdag 7 februari 2004.
De voetbalwedstrijd FC Koedijk - Kolping Boys moest afgelopen zaterdag worden gestaakt na een vechtpartij. De wedstrijd vond plaats op het terrein van FC Koedijk aan de Saskerstraat in Koedijk. Na enkele minuten te hebben gespeeld kreeg een speler van Kolping Boys een rode kaart toen hij een tegenstander sloeg. Deze zou hem hebben beledigd. Toen de speler het veld verliet werd hij aan de rand van het veld tegengehouden door supporters van FC Koedijk. Hier ontstond een vechtpartij waarbij diverse mensen betrokken raakten. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de rust voor een groot deel te zijn teruggekeerd. Na overleg tussen de scheidsrechter en de politie werd besloten de wedstrijd te staken. De speler met de rode kaart en een supporter van FC Koedijk hebben aangifte gedaan van mishandeling.