Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 8 februari 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Rijden onder invloed

Politie houdt meerdere automobilisten aan voor het rijden onder invloed van alcohol

Twente

Wierden

Zaterdag 7 februari omstreeks 02.30 uur werd een 33-jarige bromfietser uit Wierden aangehouden op de Dahliastraat in Wierden omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man weigerde in eerste instantie te blazen, maar koos toch eieren voor zijn geld. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,84 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (bps: 04-015551)

Enschede

Surveillerende politieagenten zagen zaterdag 7 februari omstreeks 04.00 uur een auto al slingerend over de Boulevard 1945 in Enschede rijden. Zij gaven de bestuurster, een 22-jarige vrouw uit Losser, een stopteken. De vrouw rook naar alcohol en sprak met dubbele tong. Zij gedroeg zich vervelend en wilde geen medewerking verlenen. Hierop werd zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,45 promille. Haar rijbewijs werd ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps:04-015564)

Hengelo

Een 30-jarige man met Russische nationaliteit (woonplaats nog onbekend) werd zaterdag 7 februari omstreeks 19.25 uur aangehouden. Politieagenten zagen hem even daarvoor al slingerend op de Oldenzaalsestraat in Hengelo rijden in een trekker met oplegger. Toen zij de bestuurder aanspraken, bleek dat hij zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerde. Een blaastest bevestigde dit, waarna de man werd aangehouden. In de politieauto werd de man heel agressief, hij probeerde het portier eruit te trappen, waardoor hij geboeid naar het politiebureau werd overgebracht. De man was zodanig dronken en dwars en wilde geen enkele medewerking verlenen, waarop ademanalyse niet werd uitgevoerd. De man werd ter ontnuchtering opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-015799)

Enschede

Zondag 8 februari omstreeks 01.20 uur werd een 23-jarige man uit Enschede aangehouden op de Hengelosestraat in Enschede nadat hij slingerend over de weg reed. Hij gaf in eerste instantie een valse naam op, bleek vervolgens niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,55 promille. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.(bps: 04-015882)

Goor

Zondag 8 februari werd omstreeks 04.10 uur een 23-jarige automobilist uit Goor op de J.M. De Bruynstraat in Goor aangehouden nadat een blaastest uitwees dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,98 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-015924)

Haaksbergen

Een 39-jarige automobilist uit Haaksbergen werd zondag 8 februari omstreeks 05.00 uur aangehouden nadat hij al slingerend over de Eibergsestraat in Haaksbergen reed. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,7 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-015922)

Bestuurder rijdt door na aanrijding

Politie zoekt getuigen van een aanrijding, waarbij een van de bestuurders er vandoor gaat

Haaksbergen

Zaterdag 7 februari omstreeks 03.00 uur reed een 25-jarige automobiliste uit Haaksbergen vanuit de richting Eibergen op de Eibergsestraat in Haaksbergen. Ter hoogte van een tankstation werd zij verblind door een personenauto, die op het terrein van het tankstation stond met de voorzijde in haar richting en met groot licht. Op datzelfde moment ziet zij dat voor haar op de rijbaan een onverlichte auto staat in dezelfde richting als haar auto. De 25-jarige vrouw probeert de auto nog te ontwijken, stuurt naar links maar kan niet voorkomen dat zij de auto aan de linkerzijde raakt. De onverlichte auto wordt vervolgens op de weg gekeerd, waarna de auto er met hoge snelheid vandoor gaat in de richting Eibergen. De auto die met groot licht bij het tankstation stond, rijdt met grote snelheid achter de andere auto aan richting Eibergen.

De politie is op zoek naar getuigen. Mogelijk kan iemand wat meer vertellen over de auto die op de weg stilstond, vermoedelijk een grijze Volkswagen Golf met schade aan de linkerzijde, en de auto die op het terrein van het tankstation stond. (bps: 04-015574)

Automobilist aangehouden

Automobilist wordt aangehouden en krijgt proces-verbaal voor diverse feiten

Nijverdal

Een 55-jarige automobilist uit Hellendoorn kreeg vrijdag 6 februari omstreeks 21.25 uur op de Rijssensestraat in Nijverdal van politieagenten een stopteken omdat hij binnen de bebouwde kom met een snelheid van 80 km per uur reed terwijl daar maximaal 50 km per uur is toegestaan. De man negeerde het stopteken en ging er vandoor. Een motoragent zette de achtervolging in en liet de automobilist alsnog stoppen. De 55-jarige man werd bekeurd voor de snelheidsovertreding en het weigeren van het stopteken en moest vervolgens een blaastest ondergaan. Omdat de test uitwees dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,48 promille, waarop de politie zijn rijbewijs invorderde. De man vroeg nog even zijn telefoon uit de auto te mogen halen. Toen een van de agenten met hem meeliep, zag de man kans zijn rijbewijs in zijn auto te verstoppen. Deze werd echter al snel door de agenten teruggevonden en ingenomen. Bij info bleek de man nog drie vonnissen te hebben openstaan voor ongeveer E 300,-. Omdat hij deze op dat moment niet wilde betalen, werd in overleg met justitie zijn auto afgesleept. De 55-jarige man werd heengezonden met een rijverbod van 7 uren. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. In overleg met justitie wordt bekeken wanneer de man zijn auto mag ophalen, uiteraard pas na betaling van de diverse boetes en de sleepkosten. (bps: 04-015475)

Aanrijding onder invloed

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding, waarbij niet alleen zijn auto maar ook twee andere auto's beschadigd raken; politie houdt hem aan

Hengelo

Zaterdag 7 februari kwam omstreeks 01.05 uur een melding binnen van een aanrijding aan de Industriestraat in Hengelo. Op genoemde locatie bleek dat een 25-jarige automobilist uit Hengelo op de Industriestraat had gereden, tegen een rechts aan de weg geparkeerd staande auto te zijn gereden, die daarop tegen een daarvoor geparkeerde auto botste. Toen de agenten de automobilist vroegen naar de oorzaak van de aanrijding, gaf hij aan de geparkeerd staande auto over het hoofd te hebben gezien en wat alcohol te hebben genuttigd. De agenten lieten hem blazen. De man bleek inderdaad onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,50 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-015538)

Aanhouding in verband met vals geld

Verdachte aangehouden wegens het uitgeven van vals geld

Almelo

Vrijdag 6 februari werd omstreeks 14.45 uur aan de Galerij in Almelo een 18-jarige man met Litouwse nationaliteit en zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij had even daarvoor geprobeerd met een vals briefje van E 100,- goederen in een winkel aldaar af te rekenen. Een medewerker had het biljet gecontroleerd en omdat zij vermoedde dat het briefje vals was, de politie gebeld. Door de technische recherche is inmiddels vastgesteld dat het biljet vals is. De verdachte is in verzekering gesteld en zal nader verhoord worden. De verdachte gaf in eerste instantie een valse naam op, maar kwam even later toch met zijn eigen naam op de proppen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-015340)

Overval

Medewerker wordt op de grond geduwd, waarna de dader er met geld vandoor gaat

Enschede

Vrijdag 6 februari was een medewerkster van het restaurant van het ziekenhuis aan de Broekheurne Ring in Enschede omstreeks 16.15 uur bezig met het tellen van het kassageld. Plotseling kwam er een man het kantoortje binnen, duwde haar met kracht op de grond, stopte een paar honderd euro's in een groen/rode plastic tas en ging er rennend vandoor via de achterzijde van het terrein in de richting van de Rondemaatweg/Oostervelderblokweg. Het signalement van de dader is als volgt: een man met getinte huidskleur, ongeveer 25 jaar oud, lengte ongeveer 1.85 meter, normaal postuur en een bol gezicht (volle wangen). De man droeg een gebreide zwarte muts, zwarte handschoenen aan, een zwarte stoffen driekwart jas en witte gymschoenen. (bps: 04-015409)

Openlijke geweldpleging

Vier jongens aangehouden wegens vernieling van een bushokje

Almelo

Door een getuige werd vrijdag 6 februari omstreeks 22.40 uur gemeld dat er een bushokje werd vernield aan de Hagenborgh in Almelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en stelden een onderzoek in. Aan de hand van een opgegeven signalement kwam men op het spoor van de verdachten, vier knapen uit Almelo van resp. 16, 17, 18 en 20 jaar. Zij werden aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Zij hebben inmiddels bekend en zijn heengezonden. Tegen de vier verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-015485)

Doorgereden na aanrijding

Voetganger wordt door auto geschept en raakt gewond; bestuurder van de auto gaat er vandoor

Enschede

Vrijdagavond 6 februari stak een 18-jarige man uit Enschede omstreeks 23.45 uur lopend de Molenstraat in Enschede over en werd daarbij geschept door een auto, die over de Molenstraat reed komende uit de richting Oldenzaalsestraat. De bestuurder van de auto, volgens getuigen een rode auto van vermoedelijk het merk Alfa Romeo, reed door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De 18-jarige man werd met diverse schaafwonden en een pijnlijke knie voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-015506)

Eenzijdig ongeval

Automobilist raakt gewond nadat hij tegen een boom is aangereden

Enschede

Zaterdag 7 februari reed een 71-jarige automobilist uit Enschede omstreeks 22.00 uur op de Hengelosestraat in Enschede. Hij verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en botste tegen een boom. De 71-jarige man werd met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-015836)

Poederbrief aangetroffen

Poederbrief aangetroffen op camping; vier personen in afwachting van het laboratoriumonderzoek in quarantaine geplaatst

Haaksbergen

Zaterdag 7 februari werd omstreeks 10.00 uur gemeld dat personeel van een camping aan de Scholtenhagenweg in Haaksbergen een brief hadden geopend waarin wit poeder bleek te zitten. Twee politieagenten meldden zich bij de receptie van de camping, waar een van de medewerksters hen tegemoetkwam met de brief. Zowel de twee medewerkster van de camping, vrouwen uit Haaksbergen van resp. 20 en 43 jaar, en de twee politieagenten werden in quarantaine geplaatst. De brief bleek gericht aan een familie die daar een vakantiehuisje bezit. De brief lag reeds vanaf december 2003 in een postvakje en omdat de familie het huisje momenteel niet bewoont, opende de medewerkster van de camping de envelop. In een brievenbus elders op het terrein werd eveneens een brief gevonden die gericht was aan bovengenoemde familie. Deze werd niet geopend maar samen met de andere brief voor onderzoek naar het laboratorium in Lelystad gebracht. Eind van de middag gaf de uitslag van het eerste onderzoek aan dat het voor 90% zeker is dat het hier niet gaat om Anthrax. Over vijf dagen volgt de definitieve uitslag van het vervolgonderzoek. Na binnenkomst van de uitslag van het onderzoek mochten de vier personen zaterdagmiddag de ruimte weer verlaten. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de brief.

Openlijke geweldpleging

Vier verdachten aangehouden na vechtpartij

Enschede

Politieagenten zagen zaterdagavond 7 februari omstreeks 23.15 uur dat twee groepen mensen vanaf de zijkant van het Arke Stadion aan het Colosseum in Enschede richting het station liepen. Nabij de trapopgang kregen beide groepen woorden met elkaar, waarbij een van hen, een 23-jarige man uit Enschede, een van de mannen van de andere groep, een 42-jarige man uit Almelo, een vuistslag in het gezicht gaf met als gevolg een bloedende neus. De politieagenten hielden de 23-jarige man uit Enschede aan, waarna deze rustig plaatsnam in de politieauto. Op het moment dat politieagenten bezig waren de gegevens van het slachtoffer te noteren, kwam een groep van 15 a 20 mannen aanlopen, naar later bleek bekenden van de verdachte. Zij kwamen verhaal halen bij de politieagenten en bij de groep die bij het slachtoffer hoorde. Toen de agenten de groepen uit elkaar wilden houden, stapte de 23-jarige verdachte uit de auto. Hij gedroeg zich recalcitrant en kreeg bijval van zijn vrienden. Hij werd uiteindelijk geboeid in de auto teruggezet. Er ontstond een vechtpartij tussen de verschillende groepen. De politie hield hierbij nog drie verdachten aan, te weten twee 25-jarige mannen en een 24-jarige man, allen uit Enschede. Uiteindelijk keerde de rust terug. Een van de verdachten, een van de twee 25-jarige mannen uit Enschede, raakte gewond door een beet van een politiehond. Hij werd op de eerste hulp van het ziekenhuis aan de wond behandeld en werd even later naar het politiebureau overgebracht. De vier verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-015853)

Aanrijding onder invloed

Dronken fietser komt in aanrijding met personenauto

Hengelo

Zondag 8 februari fietste een 36-jarige man uit Hengelo zonder verlichting op zijn fiets op de Breemarsweg in Hengelo. Hij hield niet voldoende rechts en botste tegen een hem stapvoets tegemoetkomende auto aan, bestuurd door een 22-jarige man uit Hengelo. Omdat het vermoeden bestond dat de 36-jarige man onder invloed van alcohol verkeerde, werd hij aangehouden. De agenten gingen met hem naar de eerste hulp van het ziekenhuis omdat hij klaagde over hoofdpijn. Daar bleek hij slechts een schaafwond op zijn hoofd te hebben. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 2,13 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-015909)

Aanhouding wegens diefstal

Man haalt voorwiel uit een fiets en wordt door de politie aangehouden

Oldenzaal

Zondag 8 februari werd omstreeks 02.20 uur gemeld dat iemand aan de Markt in Oldenzaal een voorwiel uit een fiets had gehaald. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar de verdachte, een 17-jarige jongen uit Oldenzaal, en hielden hem aan. Omdat de jongen reeds vaker met de politie in aanraking is geweest, is hij in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De eigenaar van de fiets, een 17-jarige jongen uit Denekamp, deed inmiddels aangifte. (bps: 04-015900)

Bedreiging

Verdachte aangehouden voor bedreiging

Hengelo

Zaterdag 7 februari kwam omstreeks 21.45 uur een melding binnen dat iemand in een horecagelegenheid aan de Mozartlaan in Hengelo personeel met een klauwhamer bedreigde en dreigde de boel kort en klein te slaan. Politieagenten troffen op genoemde locatie de verdachte, een 22-jarige man uit Hengelo, en hielden hem aan. De eigenaar van de zaak deed inmiddels aangifte. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij werd zondag na verhoor heengezonden. (bps: 04-015832)

Vernieling en belediging

Verdachte aangehouden wegens vernieling van een auto; op het politiebureau beledigde hij een agente, waarvoor ook proces-verbaal wordt opgemaakt

Hengelo

Een bewoner van de Valeriusstraat in Hengelo hoorde zaterdagavond 7 februari een knal en keek naar buiten. Hij zag dat de spiegel van zijn auto was vernield en zag direct daarna twee mannen lopen. Hij ging naar buiten en sprak de mannen aan, waarop een van de mannen wegliep. Hij hield de andere man vast en belde de politie. De verdachte, een 18-jarige man uit Hengelo, werd kort daarna door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau vond hij het nodig een agent uit te schelden en te beledigen. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Voor beide feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. De 31-jarige eigenaar van de auto deed inmiddels aangifte. (bps: 04-015867)

Aanhouding na aanrijding

Automobilist wordt aangehouden nadat hij tegen een geparkeerd staande auto had gereden

Enschede

Op zaterdag 7 februari kwam omstreeks 12.50 uur een melding binnen van een aanrijding aan de Hezingenbrink in Enschede. Een 22-jarige automobilist uit Enschede bleek door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur te hebben verloren en tegen een geparkeerd staande auto te zijn gebotst. Uit onderzoek bleek dat de 22-jarige man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, dat de auto waarin hij reed niet verzekerd was en voorzien was van valse kentekenplaten. De verdachte werd hierop aangehouden. Op het bureau bleek dat de man reeds vaker met de politie in aanraking was geweest en dat hij gesignaleerd stond omdat hij zich al had moeten melden voor het uitzitten van een straf elders in het land. In overleg met justitie is hij ingesloten. (bps: 04-015690)

Winkeldief opgepakt

Verdachte aangehouden wegens diefstal uit een winkel

Almelo

Een 33-jarige man uit Almelo werd zaterdag 7 februari omstreeks 11.55 uur aangehouden nadat bleek dat hij een fles drank en een taart had gestolen uit een winkel aan de Vriezenveenseweg in Almelo. De man bekende de diefstal te hebben gepleegd. Op het bureau bleek het hier te gaan om een stelselmatige dader. In overleg met justitie is de verdachte in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-015655)

Aanhouding wegens mishandeling

Verdachte aangehouden na mishandeling

Enschede

Zaterdag 7 februari werd omstreeks 04.00 uur gemeld dat iemand met een mes gestoken zou zijn in een woning aan de Laaresstraat in Enschede. Op genoemde locatie bleek het volgende gebeurd te zijn. Een 23-jarige man uit Enschede had die avond in een horecagelegenheid in Enschede een vrouw ontmoet en omdat zij zo verdrietig was, haar aangeboden met zijn scooter naar huis te brengen. Hij ging met de vrouw, een 32-jarige uit Enschede, mee in haar woning aan de Laaresstraat en sprak nog even met haar. Plotseling kwam er een man naar binnen, die hem zonder enige aanleiding begon te slaan en te schoppen. De man had een mes, waarmee hij de 23-jarige aan het hoofd verwondde. Toen een buurtbewoner kwam aanlopen, zag de 23-jarige kans weg te komen en belde buiten de politie. De verdachte, een 25-jarige man uit Enschede en naar later bleek de ex-vriend van de 32-jarige vrouw, werd vervolgens aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en zal nader gehoord worden. Het 23-jarige slachtoffer liep enkele wonden aan zijn handen en een snijwond aan zijn hoofd op. De hoofdwond werd in het ziekenhuis gehecht. Hij deed inmiddels aangifte. (bps: 04-015572)


---- --