Politie Zaanstreek-waterland


14:35 06-FEB-04
LOC: PURMEREND

Suiker in plaats van telefoon

Een 54-jarige man uit Purmerend kreeg een pak suiker geleverd in plaats van de door hem bestelde telefoon. De man had op een internetsite een tweedehands telefoon gekocht. Deze werd onder rembours door TPG-post bezorgd. Na betaling aan de postbode bleek er een pak suiker in het pakketje te zitten. Naar de afzender wordt een onderzoek ingesteld.

23:32 06-FEB-04
LOC: ZAANDAM, HOGENDIJK

Agente gewond na kopstoot

Een agente van de politie Zaanstreek - Waterland liep een gebroken kies op na een kopstoot van een dronken en agressieve verdachte. Ook werd haar jukbeen gekneusd door een vuistslag van de man. Het betrof een 37-jarige man uit Alkmaar. Hij werd aangehouden en in het bureau in verzekering gesteld.
De man verscheurde een even daarvoor onder de ruitenwisser van een fout geparkeerde auto bevestigde parkeerbon. Hij was niet de eigenaar van de auto, maar kende deze wel. Vervolgens griste hij uit de handen van een andere agent een bonnenboekje en probeerde ook dit te verscheuren. De agente zei tegen de man daarmee op te houden, daar hij anders zou worden aangehouden. Daarop gaf de man de agente de kopstoot en de vuistslag. De man was dermate dronken en agressief, dat hij met pepperspray onder controle moest worden gebracht.

12:00 07-FEB-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, ANEMOONSTRAAT,
PARALLELWEG,
MACHINISTENSTRAAT
EENDRACHTSTRAAT

Woninginbraken

In de afgelopen nacht werd in vier woningen ingebroken. In de Anemoonstraat brak men het slot van de achterdeur af en stal uit de woning een handtas met een mobiele telefoon, een rijbewijs en diverse bankpassen. Een ruit aan de voorzijde van een woning aan de Parallelweg werd ingegooid en de daarachter op een tafel staande laptop werd weggenomen. In de andere twee straten kwam men binnen door niet goed afgesloten achterdeuren. Ook daar nam men handtassen weg.

13:58 07-FEB-04
LOC: ZAANDAM, BEHOUDEN HAVEN

Mishandeling na ruzie om parkeerplaats

Na een ruzie om een parkeerplaats hebben twee mannen, een 41-jarige Zaandammer en een 49-jarige man uit Almelo elkaar mishandeld. De Zaandammer moest met een gescheurde lip, kneuzingen in zijn gezicht en een blauw oog naar het ziekenhuis. Daar werd de lip gehecht.
Een en ander gebeurde op het parkeerdek van een supermarkt, waar het op dat moment erg druk was. Diverse voertuigen stonden te wachten op een vrije parkeerplek. Omdat de man uit Almelo dacht dat de Zaandammer wilde voordringen ontstond even later een scheldpartij, gevolgd door de mishandeling. Beide mannen beschuldigen elkaar ervan te zijn begonnen en deden aangifte van mishandeling. De politie onderzoekt de juiste toedracht.

14:31 07-FEB-04
LOC: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Betrapte winkeldief weigert elke medewerking

Bij een bouwmarkt werd een winkelend stel met een drie maanden oude baby op diefstal betrapt. Het betroffen een 29-jarige Zaandammer en een 26-jarige vrouw uit Amsterdam. De bewakingscamera's legden vast, dat de man artikelen uit de verpakking haalde en in zijn jas stak. De vrouw probeerde daarbij kennelijk het zicht op die handeling te belemmeren. Het paar werd door bewakingspersoneel aangehouden en de politie werd gewaarschuwd. Beiden weigerden aanvankelijk elke medewerking en wilde hun namen niet geven. Op het bureau werd dit gedrag voortgezet en weigerde men ook een verklaring af te leggen. Uiteindelijk deed de vrouw dit wel en werd zij, in het belang van de baby, weer in vrijheid gesteld. De man werd in verzekering gesteld.

14:53 07-FEB-04
LOC: PURMEREND, HOOGSTRAAT

Vrouw winkelt proletarisch

Een 36-jarige vrouw uit Purmerend werd bij een warenhuis op heterdaad betrapt wegens winkeldiefstal. De vrouw wilde met twee koffiezetapparaten en vier koekenpannen, met een totale waarde van bijna E 200, de winkel verlaten zonder te betalen. Aan het bureau bleek de vrouw ook nog over andere zaken te moeten worden verhoord. Ook was het niet de eerste keer, dat zij winkeldiefstal pleegde. De vrouw werd ingesloten.

15:51 07-FEB-04
LOC: ZAANDAM, ANKERSMIDPLEIN
WESTZIJDE
15 bromfietsen met te hoog vermogen
Bij bromfietscontroles op twee verschillende locaties werden 15 bestuurders bekeurd, omdat hun voertuig harder kon rijden dan 45 km/uur. Eén van de bromfietsen kon zelfs harder rijden dan 75 km/uur en werd in beslaggenomen. Eén bestuurder wiens bromfiets een te hoog vermogen had, werd later op de dag wederom rijdend op zijn bromfiets aangetroffen. Dat leverde hem een tweede bekeuring op. Als deze bestuurder een derde keer wordt gesnapt zal zijn bromfiets in beslag worden genomen.
Twee andere bestuurders waren niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Eén van deze bestuurders was daarvoor al eens eerder bekeurd. Ook deze bestuurder moet rekening houden met inbeslagname van zijn bromfiets als weer rijdend wordt aangetroffen.
Van nog twee andere bromfietsen werden de uitlaten gedemonteerd en inbeslaggenomen, omdat zij teveel lawaai produceerden.
Verder werden nog 22 bekeuringen uitgedeeld voor diverse andere overtredingen.
Er werden in totaal 41 bromfietsen gecontroleerd.
Een dag eerder was een bromfietscontrole gehouden op de Padlaan in Krommenie. Daar werden 17 bromfietsen gecontroleerd. Daar hadden zes bromfietsen een te hoog vermogen, waarvan één met een zo hoog vermogen, dat ook die bromfiets in beslag werd genomen.

17:03 07-FEB-04
LOC: ZAANDAM, BLOEMGRACHT

Bejaarde vrouw (77) beroofd van tas

Een 77-jarige vrouw uit Zaandam werd in de centrale hal van het flatgebouw waar zij woont, beroofd van haar tas. Bij het binnengaan van de hal werd het slachtoffer gevolgd door een haar onbekende vrouw. Toen zij haar tas onder haar jas vandaan haalde om sleutels te pakken, sneed de onbekende vrouw het hengsel van de tas door en rende weg. Buiten de hal stapte zij op een fiets en reed weg in de richting van de Gerhardstraat. In de tas zaten onder andere een bankpas en een portemonnee met wat klein geld.
De dader was een vrouw in de leeftijd tussen 35 en 40 jaar en ongeveer 1.65 m lang. Zij droeg een donkere broek en jack en had een hoofddoek om. Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Hoornse Veld via 0900-8844

22:54 07-FEB-04
LOC: WORMERVEER, WANDELWEG
Dronken automobilist ramt verkeerspaal
Een 37-jarige automobilist uit Wormerveer reed met zijn auto tegen een verkeerspaal van een vluchtheuvel. Hij probeerde daarna weg te rijden, maar zijn auto was te zwaar beschadigd. De gewaarschuwde politie rook alcohol en liet de man aan het bureau blazen. De uitslag 590 ug/l, bijna drie maal zoveel als is toegestaan, betekende, dat de man zijn rijbewijs moest inleveren. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur mocht hij later het bureau weer verlaten.

23:38 07-FEB-04
LOC: AMSTERDAM
Heler van gestolen fiets gepakt
Een 36-jarige man uit Amsterdam werd daar aangehouden, omdat hij op een gestolen fiets reed. Het betrof een mountainbike, die in Edam werd gestolen. De fiets stond als gestolen gesignaleerd. De Amsterdammer verklaarde de fiets in een box van een sloopflat te hebben gevonden. Hij werd ingesloten.

08:40 08-FEB-04
LOC: ZAANDAM, BOERENPAD
Inbraak in verenigingsgebouw
In het verenigingsgebouw van een postduivenvereniging werd afgelopen nacht ingebroken. Men heeft een ruit aan de zijkant ingegooid en is daardoor naar binnen geklommen. In het gebouw werd alles doorzocht. Ook de ruit van een deur naar een kantoorruimte werd vernield. Er werden in ieder geval een TV, een videorecorder en een PC weggenomen. Vermoedelijk heeft de dader ook nog enige flessen drank gestolen.

EINDE


---- --