Socialistische Partij

Brief en petitie aan burgemeester inzake uitzettingsbeleid


08-02-2004 * Net als een groot deel van Nederland is de SP afdeling Alkmaar bang dat de pardonregeling die gekoppeld is aan het huidige uitzettingsbeleid niet afdoende is. De kans bestaat dat gezinnen uit elkaar gehaald worden en mensen weggestuurd worden die misschien wel willen, maar niet kunnen terugkeren. Meer en meer mensen zullen in de rechteloze illegaliteit verdwijnen.

Om onze zorgen kenbaar te maken zal de volgende brief, ondersteund met een petitie waarvoor al veel handtekeningen zijn opgehaald naar de burgemeester gestuurd worden. Hopelijk zal zij ook stelling nemen tegen het op straat zetten van asielzoekers. U kunt de petitie steunen door het formulier in te vullen of donderdag tijdens koopavond in de Alkmaarse binnenstad uw handtekening op een van de lijsten te zetten.

Brief aan de burgemeester

Geachte Mevrouw van Rossen,

Het huidige uitzettingsbeleid van de regering druist in tegen het rechtsgevoel van veel Alkmaarse burgers. Aan dit beleid dat onder anderen gezinnen uit elkaar haalt omdat vader, moeder of kinderen geen verblijfsvergunning krijgen moet en kan een einde worden gemaakt. Hierin kunnen burgemeesters een belangrijke rol spelen.

In het Noord-Hollands Dagblad van zaterdag 31 januari wordt melding gemaakt van een enquête die gehouden is onder 129 van de 150 CDA burgemeesters. Volgens deze krant heeft zo'n 70% van deze burgemeesters te kennen gegeven niet mee te werken aan de door de regering opgelegde regels voor het uit huis of opvang zetten van vluchtelingen. Talloze burgemeesters van een andere politieke stroming hebben dit al eerder gedaan. De SP wil u vragen om u achter deze burgemeesters te scharen en minister Verdonk te laten weten dat Alkmaar niet zal meewerken aan het op straat zetten van vluchtelingen.

Een spoedig antwoord zien wij met belangstelling tegemoet.

Jan van Schaik
Fractievoorzitter SP Alkmaar

PETITIE

Aan mevrouw van Rossen, Burgemeester van Alkmaar:

Wij vragen u niet mee te werken aan uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers die niet naar hun land van herkomst kunnen terugkeren.

Naam:

______________________________________ *
E-mail:
______________________________________
Adres:
______________________________________ *
Postcode:
__________ *


---

Verplicht als u wil dat uw inzending telt. Uw gegevens worden alleen voor deze petitie gebruikt.

Verzenden!

Wilt u helpen bij het verzamelen van handtekeningen dan wordt dat uiteraard zeer op prijs gesteld. Meer informatie:

Jan van Schaik (fractievoorzitter SP Alkmaar)
Matt Delahij (bestuursvoorzitter SP Alkmaar / Vredesplatform Alkmaar) Jacqueline Jansen (SP / Vredesplatform Alkmaar) Wim van Veen (GL / Vredesplatform Alkmaar)

Terug naar het overzicht