Politie Limburg-Noord

Twee personen aangehouden wegens belediging

Weert / Leunen 08-02-2004 - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee personen aangehouden wegens belediging van een ambtenaar in functie. Dit gebeurde in Weert en Leunen.

In Weert werd rond 03.00 uur een 30-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man beledigde twee politieambtenaren die hem sommeerden weg te gaan, omdat hij zich vervelend gedroeg richting een aantal mensen op de Oelemarkt. Hij werd overgebracht naar het bureau, waar hij een politieambtenaar bedreigde. In de loop van zondagmorgen is de zaak met toepassing van snelrecht afgehandeld.

De politie hield in Leunen rond 03.20 uur een 25-jarige inwoner van Stevensbeek aan wegens belediging. Tijdens een surveillance op de Sint Catharinastraat vond hij het nodig de agenten te beledigen, waarna hij werd aangehouden. De jongen probeerde zich te verzetten en een aantal vrienden bemoeiden zich met de aanhouding. De jongeman werd overbracht naar het politiebureau, waar de zaak met toepassing van snelrecht is afgehandeld.