Politie Groningen

Persberichten zondag 8 februari 2004

provincie Groningen, 08-02-2004 -

Delfzijl: jongen (16) met luchtdrukpistool aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht in een discotheek aan de Oude Schans een16 jarige jongen uit Delfzijl aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. Portiers zagen hem samen met een andere jongen spelen met het pistool. Ook had de jongen meerdere keren de trekker van het pistool overgehaald zonder dat er munitie in het wapen zat. De portiers namen vervolgens het wapen af en waarschuwden de politie. Beide jongens en het luchtdrukpistool werden overgedragen aan de politie. Een van de 16-jarigen bekende tijdens het verhoor het wapen bij zich te hebben gedragen. Het wapen werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Mensingeweer: auto in sloot na bijna frontale botsing
Op De Meerenweg is zaterdagochtend een verkeersongeval met materiele schade heel goed afgelopen. Een 21-jarige man uit Leens geraakte in een bocht in een slip en kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Op deze weghelft naderde 37-jarige vrouw uit Winsum met haar man en twee kinderen in de auto. Door naar links te sturen kon zij een frontale aanrijding voorkomen. Bij het passeren schampten beide voertuigen elkaar. De automobilist uit Leens kwam met zijn auto in de sloot terecht. Door de alerte reactie van de vrouw werd erger voorkomen en raakte geen van de betrokkenen gewond. Aan de kinderen van de vrouw werd een troostbeer uitgereikt. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Ulrum: politie houdt vechtersbazen aan
De politie heeft zaterdagnacht bij een horecagelegenheid aan de Kerkstraat twee mannen van 32 en 37 jaar, respectievelijk uit Leens en Zuurdijk, aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging. Beide mannen hadden in de bar onenigheid gekregen met de eigenaar. De onenigheid was ontstaan over de betaling van een rekening. Hierop sloeg de man uit Leens de eigenaar in het gezicht. De gewaarschuwde politie wilde beide partijen scheiden. Eenmaal buiten gekomen sloeg bij de vechtersbazen wederom de vlam in de pan. De 32-jarige wilde wederom de eigenaar te lijf gaan, maar sprong een politieman tussen beiden. Hierbij kreeg de diender tot twee maal toe een vuistslag in het gezicht. Ook de Zuurdijker begon zich nu agressief te gedragen en wilden zij beide politieagenten te lijf gaan. Ondanks waarschuwingen kwamen de mannen al vechtend in de richting van de agenten. Met behulp van pepperspray konden de dienders het gewelddadige duo uitschakelen en aanhouden. Beiden zijn ingesloten en worden vandaag gehoord. Zowel de politieman als de eigenaar liepen verwondingen op aan het gezicht. De politieman moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn verwonding. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: 58 snelheidsovertredingen bij controle
Op de Oostwolderweg heeft de politie zaterdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Op deze weg passeerden in 1,5 uur tijd 478 voertuigen. Hiervan reden 58 bestuurders te hard. Een 23-jarige man uit Finsterwolde was de topper bij deze controle. Hij reed 137 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. De man reed zodoende 57 km/uur te hard en moest zijn rijbewijs inleveren. Alle overtreders krijgen een bekeuring.

Winschoten: Duitse taxichauffeur voor rijden onder invloed aangehouden

Op de Mr. D.U. Stikkerlaan heeft de politie zaterdagnacht een 44-jarige man uit Duitsland aangehouden voor rijden onder invloed. De Duitser reed in een taxi en werd door de politie gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de Duitser 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest direct een boete van 700 euro betalen. De taxichauffeur kon het geldbedrag voldoen. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: vernielzuchtige 14-jarige aangehouden
De politie heeft zaterdagavond op de Marktstraat in Musselkanaal een 14-jarige jongen uit Gasselternijveen aangehouden voor vernieling. De jongen schopte eerst tegen een tabaksautomaat, waardoor het apparaat werd vernield. Vervolgens moest een geldautomaat het ontgelden. Het is nog onduidelijk of de geldautomaat nog werkt. De verdachte werd op het politiebureau gehoord. Hij mocht na verhoor naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Harkstede: snelheidsovertreder rijdt onder invloed
Op de Hoofdweg heeft de politie zaterdagavond een 44-jarige man uit Harkstede aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed met een snelheid van 90 km/uur over de Hoofdweg, terwijl hier een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur. De automobilist werd staande gehouden. Hierbij roken de agenten alcohol bij de bestuurder. De automobilist werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd geconstateerd dat hij 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De man moest vervolgens zijn rijbewijs inleveren. De verdachte bleek al vier keer eerder voor rijden onder invloed te zijn gepakt. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt drie mannen aan na steekpartij De politie heeft zaterdagmiddag drie mannen van respectievelijk 32, 35 en 40 jaar, allen uit Groningen aangehouden, voor poging tot doodslag en zware mishandeling. De drie mannen worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekincident in een woning aan de Noorderspoorsingel. Hierbij werd een 35 jarige man uit Groningen in een van zijn benen en armen gestoken. Het slachtoffer wist na het incident te vluchten naar een woning aan de Poortstraat en kon hij even later de politie laten waarschuwen. De man werd met zijn verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De drie verdachten zijn ingesloten en worden gehoord. De politie onderzoekt de toedracht van het steekincident.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Rijksweg heeft de politie zaterdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Op deze weg passeerden 1323 voertuigen, waarvan 114 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Groningen: politie houdt autokraker aan
De politie heeft zaterdagavond op het Boterdiep een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak in autos. De verdachte kon op aanwijzing van een getuige worden aangehouden. De politie constateerde dat op het Boterdiep in twee auto was ingebroken. De alerte getuige had gezien dat de Stadjer in een van de autos had gezeten en zich bij beide voertuigen had opgehouden. De autokraker werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man na mishandeling vrouw aangehouden
Op de Korreweg heeft de politie zaterdagavond een 31-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer had zijn 17-jarige vriendin na een ruzie meerdere keren geslagen. Op aanwijzing van twee getuigen kon de politie de man en de vrouw op de Korreweg traceren. De politieagenten zagen vervolgens dat de man de vrouw op haar lichaam sloeg. Hierop werd de man aangehouden en ingesloten. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Groningen: Stadjer moet rijbewijs na snelheidsovertreding inleveren De politie heeft zaterdagavond- en nacht op de Europaweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 800 voertuigen gecontroleerd. De politie constateerde dat 19 bestuurders de snelheid hadden overschreden. Een 28-jarige man uit Groningen maakte het wel heel erg bont door 102 km/uur te rijden, waar 50 km/uur is toegestaan. De Stadjer moest zijn rijbewijs inleveren. Alle overtreders krijgen een bekeuring.

Groningen: man (53) met 2,9 promille achter het stuur
De politie heeft zaterdagnacht een 53-jarige man uit Steenbergen aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de Steenbergenaar 2,9 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. De politie maakt proces-verbaal op.