Politie Friesland

Politieberichten 7/2 (12.00 uur) t/m 8/2 (11.00 uur)

Fryslan 08-02-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen contact opnemen tussen 07.00 uur en 15.00 uur bij bureau Communicatie. Teleffon 0900 -8844

Rijden onder invloed.

Verzamelmutatie
Dag, tijd, plaats, bestuurder, bijzonderheden.
Zaterdag, 10.50 uur, Leeuwarden, Aldlansdyk, 24-jarige automobilist uit Almere, 380 ug/l, rijverbod 3 uur, Kort-Om.

Zondag, 00.37, Franeker, Lycklamastraat, 20-jarige automobilist uit Franeker, 225 ug/l, rijverbod 1 uur, Kort-Om.

Zondag, 01.00 uur, Raerd, Slotsdyk, 28-jarige automobiliste uit Leeuwarden, 810 ug/l, rijbewijs ingevorderd (was bij het
achteruitrijden in een sloot gereden en werd aangetroffen in een woning)

Zondag, 04.55 uur, Oosterwolde, Schottelenburgweg, 20-jarige automobilist uit Oosterwolde, 295 ug/l, Kort-Om.

Joure: winkeldief aangehouden
Zaterdag omstreeks 11.15 uur werd in een supermarkt aan de Midsstraat een 61-jarige inwoner van Joure voor winkeldiefstal; aangehouden. Hij had een paar worsten, pak babyvoeding en een blok kaas weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 46-jarige inwoner van Joure. Afgehandeld via Kort-Om.

Grou: winkeldievegge aangehouden
Zaterdag omstreeks 11.45 uur werd in een supermarkt aan de Parkstraat een 54-jarige inwoonster van Grou voor winkeldiefstal aangehouden. Zij had 3 pakjes sigaretten weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 21-jarige inwoner van Grou.

Leeuwarden: zakkenrollerij
Zaterdag tussen 11.45 uur en 12.15 uur winkelde een 70-jarige inwoonster van Leeuwarden in een supermarkt aan het Cambuurplein. Zij had de portemonnee in een boodschappentas in een winkelwagentje staan. Bij de kassa ontdekte zij dat de portemonnee was gerold.

Damwoude: aanrijding met letsel
Zaterdag omstreeks 14.15 uur vond op de Hoofdweg een aanrijding plaats.Een 43-jarige automobilist uit Groningen reed over de weg richting De Valon. Op een gegeven moment wilde hij keren en kwam daarbij over het fietspad. Daar reed een 17-jarige inwoner van Damwoude op zijn scooter. De automobilist had de scooter niet gezien. De 17-jarige is per ambulance overgebracht naar Sionsberg voor onderzoek. Had een gebroken bovenbeen.

Drachten: aanrijding met letsel
Zaterdag omstreeks 17.40 uur reden een 21-jarige automobilist uit Elshout en een 24-jarige automobilist uit Zwolle over de Rijksweg A7 op de linkerrijstrook in de richting Drachten-West. De 24-jarige naderde met hoge snelheid en schatte de snelheid van zijn voorganger te hoog in. Hierdoor botste hij met de rechtervoorzijde tegen de linkerachterzijde van de auto. Dit gebeurde ter hoogte van het Quaverium. Door de aanrijding raakte beide autos in een slip en belandde beide in een sloot. De beide bestuurders en een 25-jarige inwoonster van Groningen en een 24-jarige inwoonster van Groningen, beide inzittenden van de auto van de 21-jarige zijn per ambulance overgebracht naar Nij Smellinghe voor onderzoek in verband met rug- en nekletsel.

Drachten: inbraak sportcomplex
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een sportcomplex aan de Sportlaan. Men kwam binnen door het openwrikken van een raam naast de toegangsdeur. Zo kwam men in de kantine. Weggenomen zijn een aantal aluminium honkbalknuppels , wat kleingeld uit de kassa, een treetje breezer en een oude gsm. Aangifte werd gedaan door een 45-jarige inwoner van Drachten.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Zaterdag omstreeks 20.35 uur werd in een supermarkt aan de Emmakade een 22-jarige inwoner van Leeuwarden voor winkeldiefstal aangehouden. Hij had 3 worstjes weggenomen. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Zaterdag omstreeks 20.30 uur werd in een supermarkt aan de Emmakade een 24-jarige inwoner van Leeuwarden voor winkeldiefstal aangehouden. Hij had 4 worstjes weggenomen.
Aangifte werd gedaan door een 24-jariuge inwoner van Leeuwarden. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: winkelverbod
Zaterdag omstreeks 20.30 uur werd in een supermarkt aan de Emmakade een 47-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij had een winkelverbod voor deze winkel. Hij werd aangehouden door een beveiligingsbeambte. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Sneek: afsteken vuurwerk
Zaterdag omstreeks 23.00 uur werd melding gemaakt dat men vuurwerk aan het afsteken was op het Kleinzand. Op de Oosterdijk zijn een drietal personen aangetroffen en overgebracht naar het bureau. Uit onderzoek bleek een 15-jarige inwoner van Sneek het vuurwerk te hebben afgestoken. Ook had hij een alarmpistool in zijn bezit. De twee nadere konden weer naar huis. Afhandeling via bureau Halt.

Leeuwarden: vernielers aangehouden
Zaterdag omstreeks 23.15 werd melding gemaakt dat een viertal jongelui vernielingen aan het plegen waren. Via verkregen signalement konden de vier op de Vuurdoornstraat worden aangehouden. Ze waren alle vier onder invloed van drank. Betreft vier strafrechtelijk minderjarige knapen uit Leeuwarden. Bij onderzoek bleken 5 ruiten van het wachtlokaal op het station Camminghaburen stuk gegooid te zijn en twee lantaarnpalen. De kappen waren stuk gegooid. Een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Bolsward: snelheidsovertreding
Zaterdag omstreeks 22.20 uur werd op de Sudergoawei een 24-jarige automobilist uit Harich gecontroleerd. Na een achtervolging vanaf de Twibaksdyk en Westergoaiwei werd geconstateerd dat deze bestuurder door rood licht was gereden en Bolsward en Workum hij reed met een snelheid van 170 km per uur, Ter plaatse geldt een snelheid van 100 km. per uur en bij Tjerkwerd een snelheid van 70 km per uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt en zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Bolsward: inbraak bedrijf
Zaterdag tussen 21.45 uur en 23.00 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Koopman Heeresweg. Aan de voorzijde van het pand werd een ruit vernield. Weggenomen zijn een aantal monitoren en computers. Aangifte werd gedaan door een 45-jarige inwoner van Bolsward.

Harlingen: vernieler aangehouden
Zondag omstreeks 03.35 uur stonden een surveillancepatrouille op de Voorstraat. Uit een café kwam een manspersoon. Op een gegeven moment trapte hij tegen een fiets. Werd hierop aangesproken, maar negeerde dit. Hierna werd hij, een 19-jarige inwoner van Harlingen, aangehouden voor vernieling cq baldadigheid. Bij hem was 22-jarige inwoner van Midlum. Hij werd verzocht door te lopen, omdat hij zich ermee bemoeide. Dit weigerde hij en werd tevens aangehouden voor niet voldoen aan een bevel of vordering. De 19-jarige kreeg een bekeuring voor baldadigheid en openbare dronkenschap.

Leeuwarden: wildplassen en verzet
Zondag omstreeks 03.48 uur zagen politieambtenaren op het Ruiterskwartier dat een persoon tegen een auto plaste. Hij werd hierop aangesproken en kreeg een proces-verbaal. Hiermee was de man, een 40-jarige inwoner van Sint Annaparochie, het niet mee eens en verzette zich bij zijn aanhouding. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Sneek: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 04.15 uur reed een 18-jarige fietser uit IJlst en een 20-jarige automobilist uit Workum over de Kanaalstraat in de richting IJlst. Opeens stak de fietser de weg over om een aan de andere kant van de weg gelegen fietspad op te rijden. De auto kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser kwam ten val en werd per ambulance overgebracht naar het Anthoniusziekenhuis. De fietser had gedronken en kon na behandeling op het bureau blazen. Hij blies 400 ug/l. proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Surhuisterveen: inbraak bedrijf
Zondag omstreeks 03.00 uur ging het alarm af bij een bedrijf aan de Molenweg. Door het ingooien van een ruit aan de achterzijde van het pand kwam men binnen. Weggenomen is een LCD-scherm van een balie. Aangifte werd gedaan door een 57-jarige inwoner van Surhuisterveen.

Leeuwarden: vernielers aangehouden
Zondag omstreeks 03.15 uur werd melding gemaakt dat een drietal persnoen vernielingen aan het plegen waren op de Valeriusstraat. Men zou een spiegel van een auto eraf hebben getrapt. Ook zouden zij een telefooncel op de Valeriusstraat en cel op de Offenbachstraat met een baksteen hebben vernield. Ook het bushokje op de Heliconweg en Europaplein waren vernield. Na enkele getuigen gehoord te hebben, werden de verdachten aangetroffen in een woning aan de Valeriusstraat. Aangehouden zijn een 17-jarige, een 19-jarige en een 18-jarige. Allen komen uit Leeuwarden. Ze zijn overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.

Joure: inbraak bedrijf
Zaterdag tussen 22.00 uur en 23.00 uur werd ingebroken in een pand aan de Uilke Boonstralaan. Met een stoeptegel werd een ruit aan de voorzijde van het pand ingegooid. Uit het kantoor zijn een viertal computers en flatscreens weggenomen. Aangifte hiervan moet nog worden gedaan.

Leeuwarden: belediging
Zondag omstreeks 07.25 uur werd op station aan het Stationsplein een 31-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij zou een beveiligingsbeambte bedreigd hebben. Toen de politie de man aan wilde houden, begon hij ze te beledigen. Hij is overgebracht naar het bureau. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.