stad Utrecht 11.15 uur

Utrecht 08-02-2004 - Nieuwsberichten stadsdistricten Utrecht

Ongeregeldheden in uitgaansleven

UTRECHT Drie Utrechtse jongens (15, 15 en 16 jaar) werden zaterdagavond omstreeks 23.35 uur aangehouden aan de Oudegracht nadat door getuigen was gezien dat zij een auto hadden vernield. De getuige zag dat vier personen zich met de vernieling bezighielden. Ter plaatse gekomen agenten konden drie van hen te pakken krijgen, de vierde persoon kon ontkomen.

Omdat een van hen zich hevig verzette tegen zijn aanhouding, werd hij met gepast geweld geboeid en in de politie-auto gezet. Het drietal werd ingesloten.

Aan de Drieharingenstraat ontstond omstreeks 01.30 uur een vechtpartij waarbij zeven verdachten werden aangehouden. Agenten kwamen ter plaatse toen de vechtpartij in volle gang was. Met behulp van pepperspray en diensthonden konden de relschoppers uit elkaar worden gedreven. Er werden daarna zeven aanhoudingen verricht: een 22-jarige man uit Utrecht, een 23-jarige vrouw uit Utrecht, een 32-jarige man uit Breukelen, een 33-jarige man uit Maarssen, een 34-jarige vrouw uit Utrecht, een 34-jarige man uit Tienhoven en een 39-jarige man uit Breukelen.

Bij een horecagelegenheid aan de Potterstraat werden om 03.00 uur twee personen aangehouden van 19 en 23 jaar, beiden uit Utrecht. Nadat hen de toegang was ontzegd, bleef het tweetal lastig voor de toegangsdeur. Er werd hen herhaaldelijk verzocht te verdwijnen, maar zij bleven lastig. Dit werd gezien door cameratoezicht, waarna ze werden aangehouden.

Omstreeks 03.40 uur werd een 19-jarige jongeman uit Utrecht aangehouden nadat hij bij dezelfde horecagelegenheid tegen de deur had getrapt omdat hij niet werd toegelaten.

Om 03.20 uur werd er melding gemaakt van een vechtpartij aan het Janskerkhof. Toen diverse agenten ter plaatse gingen, stonden er een paar mannen die vermoedelijk betrokken waren geweest bij het incident. De mannen werd gevraagd wat er was voorgevallen, waarna een van hen, een 29-jarige Utrechter, de politie de rug toekeerde en even verderop tegen een boom ging plassen. Hij werd aangehouden voor wildplassen. Een 35-jarige Utrechter probeerde de agenten deze aanhouding onmogelijk te maken waarna ook hij werd aangehouden.

Gewapende overval

UTRECHT Een horecagelegenheid aan de Hasebroekstraat werd zaterdagavond omstreeks 21.00 uur overvallen.

Twee jongens kwamen de zaak binnen. Een van de twee bedreigde een medewerker in de zaak geld af te geven onder bedreiging van een wapen.

Met een onbekend geldbedrag verlieten zij de zaak waarna ze per fiets vertrokken.

De politie is op zoek naar getuigen. Het tweetal zag er als volgt uit:

Beiden een licht getint uiterlijk 16 à 17 jaar en ongeveer 1.70 meter lang. Een van hen droeg een zwarte Russische pet met oorkleppen, een zwart bomberjack en een blauwe spijkerbroek. De ander droeg een soort bivakmuts en verder donkere kleding.

Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verkeersovertreder

UTRECHT - Een 23-jarige automobilist werd in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.30 uur aangehouden nadat hij met hoge snelheid over de Croeselaan reed. Bij controle van de gegevens van de man, kwamen de agenten erachter dat hij een totaal aan verkeersboetes had open staan, ter waarde van 622,50.

Dronken man mishandelt ambulancepersoneel

UTRECHT - Ambulancepersoneel werd in de nacht van zaterdag op zondag mishandeld door een cliënt. De man was in dronken toestand van zijn fiets gevallen en werd behandeld door een verpleegkundige van de ambulance. Hij werd echter kwaad en sloeg de verpleegkundige in zijn gezicht.

De politie werd gewaarschuwd en hield de man aan die zich behoorlijk verzette. De Utrechter, leeftijd onbekend, werd ingesloten in een dronkemanscel.

Bezoeker prostituee aangehouden

UTRECHT Op het Zandpad werd een 19-jarige prostituee in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.00 uur mishandeld door een klant die tevens haar mobiele telefoon wilde stelen.

Kort nadat de 19-jarige vrouw haar klant had binnengelaten werd hij lastig. Toen de vrouw aangaf dat de man moest vertrekken, werd hij agressief. Hij probeerde haar telefoon te stelen; de vrouw probeerde hem dit te beletten en er ontstond een worsteling op de boot. De man sloeg de vrouw hard in haar gezicht waardoor zij letsel opliep. In de naastgelegen boot werd het rumoer gehoord. De buurvrouw van het slachtoffer duwde de verdachte in het water. Hij probeerde daarna te vluchten, maar werd door de klant van de buurvrouw aangehouden waarna hij werd overgedragen aan de politie.

De verdachte werd ingesloten.

Mishandeling

DE MEERN - Drie jongens uit De Meern (17, 18 en 18 jaar) werden in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.00 uur mishandeld aan de Meerndijk.

De jongens werden met een stuk hout en honkbalknuppel op hun hoofd geslagen door twee verdachten. Twee van de drie moesten naar het ziekenhuis voor verdere controle en behandeling. De aanleiding voor de mishandeling is onbekend.

Signalement van de eerste verdachte: blanke man, breed postuur, 1.80 à
1.85 meter lang, donkere jas, sjaal voor zijn gezicht en een pet op en een witte honkbalknuppel in zijn hand.

Signalement van de tweede verdachte: blanke man, kleiner dan eerste verdachte, blond haar, blauwe jas en kralenketting om zijn nek en een stuk hout in zijn hand.

Kent u een van de twee verdachten? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen, bel dan met 0900-8844 of meld misdaad anoniem via 0800-7000.