Lekstroom, 11.25 uur

Utrecht 08-02-2004 - Persberichten district Lekstroom

Vrouw beroofd

NIEUWEGEIN - Een 76-jarige vrouw uit Nieuwegein werd zaterdagavond omstreeks 21.15 uur beroofd van haar tas.

De vrouw stond aan de Koninginnelaan voor de kerk te wachten op een taxi toen er twee jongens langs haar liepen en haar tas uit haar handen trokken. De vrouw kwam ten val en riep dat zij was beroofd. Omstanders achtervolgden het tweetal, maar raakten ze kwijt. De tas van de vrouw werd later wel gevonden, het geld eruit ontbrak. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding uitgaansgebied

IJSSELSTEIN Een 20-jarige man uit IJsselstein werd in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.15 uur aangehouden op de Voorstraat.

Op straat stond een groep jeugd. Er waren agenten aanwezig die signaleerden dat de sfeer steeds grimmiger werd. Toen een van de jongeren met kracht een hard voorwerp richting een horecagelegenheid gooide en vervolgens bij een andere zaak naar binnen stapte, werd hij aangehouden. De aanhouding van de 20-jarige jongen uit IJsselstein verliep rustig totdat anderen zich met de aanhouding begonnen te bemoeien.

Uiteindelijk werd de verdachte geboeid naar het politiebureau overgebracht waar hij werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.