Politie Twente

Persbericht Politie Twente van 8 februari 2004

Ageeth Doldersuk: 053-4555588

Vrouw overleden bij aanrijding

Vrouw overleden bij aanrijding tussen taxibus en personenauto; twee personen raakten gewond en werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht

Haaksbergen

Zaterdagavond 7 februari omstreeks 22.40 uur reed een taxibus, bestuurd door een 24-jarige man uit Haaksbergen, vanuit Beckum richting Haaksbergen op de Hengelosestraat in Haaksbergen. Op dat moment hagelde het hard en was het wegdek glad. In een bocht, nabij de Beckummerweg, verloor de 24-jarige bestuurder de macht over het stuur. Het voertuig gleed dwars op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer. Vanuit Haaksbergen naderde op dat moment een auto, bestuurd door een 37-jarige vrouw uit Goor. Zij probeerde de taxibus te ontwijken maar kon een aanrijding niet voorkomen. De auto botste frontaal tegen de taxibus.

De 37-jarige vrouw raakte ernstig gewond en overleed ter plaatse. Een bij haar in de auto zittende 21-jarige man uit Haaksbergen werd met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar hij werd opgenomen. De 24-jarige bestuurder van de taxibus werd met pijnlijke ribben naar het ziekenhuis overgebracht; hij mocht na onderzoek naar huis. (bps: 04-015852)


---- --