PERSBERICHT - 2003-12-24

Ierland Vakantiebeurs 8 februari in Den Haag

Ierland Toerisme organiseert ook in 2004 weer de supergezellige Ierland Vakantiebeurs. Dé plaats om de Ieren te ontmoeten en uw Ierland vakantie tot in de puntjes voor te bereiden, of gewoon samen met de Ieren eens te praten over hun land en samen een whiskey te proeven, een Ierse (pub)song te zingen, lekker te neuzen tussen de Ierse producten. Kortom Ierland te beleven in Nederland.

Het evenement zal dit jaar plaatsvinden op zondag 8 februari 2004 in de Nederlands Congres Centrum in Den Haag. Vorig jaar trokken wij zon 5000 mensen in 2 dagen. Allemaal enthousiast over de vriendelijke gastvrijheid van de innemende bevolking van het groene eiland. Ook in 2004 verwachten wij weer een groot aantal trouwe liefhebbers en nieuwkomers.

De Republiek Ierland en Noord-Ierland zullen zich op deze dagen gezamenlijk presenteren aan potentiële Ierland-gangers als één groot vakantieparadijs. Voor iedere in Ierland geïnteresseerde bezoeker is alle mogelijke informatie verkrijgbaar bij de vele stands. Alle Nederlandse en Ierse organisaties die gespecialiseerd zijn in reizen naar het groene eiland zullen deelnemen. Verder zijn alle Ierse regios aanwezig met een eigen VVV stand.

De speciaal uit Ierland overgekomen groep Planxty ORourke zal de vakantiebeurs opluisteren met traditionele Ierse muziek en spectaculaire dans. De diverse live-optredens van andere bands zorgen voor een typisch Ierse atmosfeer en de catering is volledig ingesteld op het goede van de Ierse keuken. Verder is er uiteraard een Ierse pub waar je terecht kunt voor een pint of the black stuff of een van de Ierse bieren. Natuurlijk kun je ook Ierse whiskey proeven en andere typisch Ierse producten kopen, zoals CDs, T-shirts en Ierse truien.

Voor de actieve vakantieganger worden er demonstraties over diverse vakantiemogelijkheden, zoals golfen en vissen, georganiseerd. Daarnaast kunt u genieten van prachtige video/diashows, die alle aspecten van actief én ontspannend Ierland laten zien.

Alle bezoekers kunnen gratis deelnemen aan de loterij. Elk entreebewijs is een lot waarmee men kans maakt op prachtige prijzen. Wie weet wint u een reis naar Ierland.

De Ierland Vakantiebeurs is geopend van 09.30 tot 17.00 uur, de entree bedraagt 3,- per persoon. Kinderen en medewerkers van reisbureaus hebben gratis toegang.

Nederlands Congres Centrum, Churchillplein 10, 2517 JW Den Haag, is zowel met het openbaar vervoer als per auto goed te bereiken. Er is ook voldoende parkeergelegenheid.

Voor meer informatie:
Ierland Toerisme, Annemiek van der Steen
Tel: 020 5306054 (