NOS


Tennis en schaatsen live bij nos studio sport op nederland 1 en 2 04-02-2004
Twee vragen staan centraal in het weekeinde van vrijdag 6 tot en met zondag 8 februari: overleeft het Nederlandse Davis Cupteam de eerste ronde van de wereldgroep en: welke schaatsers worden dit jaar wereldkampioen allround? De antwoorden op beide vragen zijn te zien bij de NOS. NOS Studio Sport zendt namelijk zowel de Davis Cup-ontmoeting Nederland Canada in Maastricht als het WK Schaatsen Allround in Hamar rechtstreeks uit op Nederland 1 èn Nederland 2.

Tennis: Davis Cup

Het Nederlandse Davis Cupteam speelt van vrijdag 6 tot en met zondag 8 februari in de eerste ronde van de wereldgroep tegen Canada. In het MECC te Maastricht spelen Paul Haarhuis, Sjeng Schalken, Martin Verkerk, Raemon Sluiter en John van Lottum (reserve) onder leiding van teamcaptain Tjerk Bogstra op gravel tegen de Canadese selectie. Deze selectie bestaat uit Frank Dancevic, Simon Larose, Daniel Nestor en Frederic Niemeyer. Op vrijdag zendt NOS Studio Sport de eerste twee enkelspelen rechtstreeks uit en op zaterdag het dubbelspel. Indien nog van belang (het is een best-of-five-duel, het kan dus zo zijn dat één van beide teams officieel gewonnen heeft na het dubbelspel) worden de laatste twee enkelspelen op zondag ook rechtstreeks uitgezonden.

Het commentaar bij dit Davis Cupduel is van Ted van der Meer, Marcella Mesker en Jan Roelfs. De presentatie vanuit Maastricht is van Jack van Gelder, terwijl Richard Krajicek zijn licht laat schijnen over de prestaties van zijn voormalige tenniscollegas.
Uitzendschema Davis Cup Tennis bij NOS Studio Sport

Vrijdag 6 februari, 11.50 - 17.54 uur Nederland 2 Zaterdag 7 februari 13.50 - 16.54 uur Nederland 1 Zondag 8 februari Indien nog van belang wordt het tennis tijdens de dweilpauze van het schaatsen uitgezonden. Anders alleen na het schaatsen.

Schaatsen: WK Allround 2004

In het Noorse Hamar strijden de beste allrounders op zaterdag 7 en zondag 8 februari om de wereldtitel 2004. Bij de heren proberen Europees Kampioen Mark Tuitert, Jochem Uytdehaage, Carl Verheijen en Tom Prinsen de titel te bemachtigen. Bij de dames treden Gretha Smit, Renate Groenewold, Barbara de Loor en Wieteke Cramer in het strijdperk om de wereldtitel.

Het commentaar bij het WK Schaatsen 2004 is van Frank Snoeks en Martin Hersman. De presentatie van Hamar is in handen van Mart Smeets terwijl Henk Gemser en Ria Visser hun analyse geven van de prestaties van de deelnemende schaatsers in het algemeen en de Nederlandse schaatsers in het bijzonder.
Uitzendschema WK Schaatsen Allround bij NOS Studio Sport Zaterdag 7 februari 11.50 - 16.30 uur Nederland 2 Zondag 8 februari 11.50 - 17.30 uur Nederland 2