Amsterdam RAI

Bakkerij Beurs 2004
19 nov 2003

Bakkerij beurs 2004 opent met passion for pastry benefit gala diner. Beursoppervlak vakevenement inmiddels voor 90 procent verkocht.

Acht toppatissiers uit evenzoveel landen verzorgen op 8 februari de officiële opening van de Bakkerij Beurs 2004 tijdens het Passion for Pastry Benefit Gala Diner. Het 8-gangen patisserie diner wordt bereid door coryfeeën als Olivier Bajard, Dominique Duby, Frans Ziegler en Luca Mannori. De opbrengst van het galadiner gaat naar War Child, een organisatie die wereldwijd op een creatieve manier kinderen in oorlogs-gebieden helpt. Initiatiefnemers Amsterdam RAI en het Nederlands Patisserie Team (NPT) ondersteunen War Child door een mondiaal diner te serveren, waarin de creativiteit van de patissier centraal staat. De toppatissiers zullen geheel belangeloos een gang bereiden die een signatuur is voor hun land en persoonlijkheid. De Bakkerij Beurs wordt van 8 tot en met 11 februari 2004 gehouden in Amsterdam RAI.

Het galadiner maakt deel uit van het International Passion for Pastry Festival, dat voor het eerst wordt gehouden tijdens de Bakkerij Beurs 2004. De acht toppatissiers zullen gedurende het evenement in master classes op de beursvloer de producten, smaken en ontwerpen uit hun land van oorsprong aan de bezoekers demonstreren.

Alle facetten belicht
Alle facetten van het bakkersvak worden belicht tijdens de Bakkerij Beurs 2004. Er is aandacht voor het product, maar ook voor het hele productieproces, de winkelinrichting en diverse samenwerkingsvormen. Daarnaast zijn er informatieve demonstraties, van onder andere de Vakschool Wageningen, en spannende wedstrijden, zoals de Dutch Pastry Award en de Bakkerij van het Jaar. Onder het motto van meel naar mail kunnen bezoekers tevens inloopsessies bijwonen, waarbij door verschillende sprekers informatie gegeven wordt over het digitaal aanbieden van diensten om meer rendement uit de onderneming te halen zonder veel te investeren.
Het informatieve aspect, de aanwezigheid van de vele vakmensen en de sfeervolle ambiance maken de Bakkerij Beurs tot een geliefd platform voor de branche. Inmiddels is 90 procent van het beschikbare beursoppervlak verkocht door de organisatie van het jaarlijkse vakevenement.

Organisatie
De organisatie van de Bakkerij Beurs is in handen van Amsterdam RAI, onder auspiciën van de Stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie (BTF). De openingstijden van de beurs zijn op zondag 8, maandag 9 en woensdag 11 februari van 10.00 tot 18.00 uur en op dinsdag 10 februari van 10.00 tot 21.00 uur.
Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op www.bakkerijbeurs.nl.

Amsterdam, november 2003


---

---
Noot voor de redactie /