Lekstroom 12.15 uur

Utrecht 07-02-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Dode man aangetroffen

NIEUWEGEIN Vrijdagochtend 6 februari omstreeks 08.30 uur hebben getuigen een dode man aangetroffen voor een woning aan de Gilzenschans. De politie vermoedt dat de man, 35 jaar uit Nieuwegein, door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie is een buurtonderzoek gestart. Het politieonderzoek is gericht op het achterhalen van de dader(s) van de moord.

Overval horecagelegenheid

NIEUWEGEIN - Vrijdagavond rond 21.10 uur hebben drie personen geprobeerd een horecagelegenheid aan de Herenstraat te overvallen. De overvallers bedreigden de aanwezige personeelsleden met op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Uiteindelijk verlieten de overvallers de gelegenheid zonder buit en reden ze weg in de richting van de Noordstedeweg. De overvallers droegen een bivakmuts en zwarte kleding. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen kunnen zich melden bij de politie van district Lekstroom via tel.nr. 0900-8844.

Vier inbrekers op heterdaad aangehouden

VIANEN - Vrijdagmiddag rond 16.20 uur heeft de politie vier personen aangehouden die zich in een huis aan de Vijfheerenlanden bevonden en aan het inbreken waren. Een oplettende getuige had de politie gebeld, waarop die de vier kon aanhouden. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. De daders zijn in de leeftijd van 17 tot en met 22 jaar en allen afkomstig uit Vianen.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN - Vrijdagmiddag rond 13.20 uur probeerden een man en een vrouw goederen uit een winkel op Cityplaza te stelen. De man rende hard weg toen hij betrapt werd. Een personeelsmedewerker en een voorbijganger renden de man achterna maar verloren de dief uit het oog. De vrouw, 20 jaar uit

Polen, werd door een personeelsmedewerker bij het verlaten van de winkel aangehouden op verdenking van medeplichtigheid van diefstal. De vrouw werd vervolgens voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek tevens dat de vrouw nog niet in het bezit van een geldige verblijfsvergunning is. Zij is overgedragen aan de vreemdelingendienst.

Wapens aangetroffen

LOPIK - Twee jongens, één van 15 jaar en één van 17 jaar beiden uit Lopik, zijn vrijdagavond rond 21.15 uur aangehouden op het Lentehof. Een getuige zag dat de twee rondliepen met wapens. De politie hield de twee aan en de jongens haalden een wapenstok en een groot zakmes te voorschijn. De wapens zijn in beslag genomen en de jongens werden overgebracht naar het politiebureau. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.