Politie Flevoland

Aanrijding door alcohol

Biddinghuizen 07-02-2004 - In de vroege ochtend van zaterdag bleek dat er op De Baan in Biddinghuizen een eenzijdige aanrijding had plaatsgevonden. Een auto met drie inzittenden zou tegen een boom gebotst zijn.

Eenmaal op de plaats aanwezig troffen agenten drie mannen aan. Ze verklaarden onenigheid gehad te hebben met een tegenligger, waardoor ze moesten uitwijken met de botsing tegen een boom tot gevolg. De politie had hier sterke twijfels over toen na doorzoeking van de auto bleek dat er de nodige alcoholische versnaperingen in de wagen lagen. Eén en ander werd nog eens onderstreept door het remspoor op de weg.

De drie, twee 20-jarige Biddinghuizers en een 23-jarige man uit Apeldoorn, die verklaarde de wagen te hebben bestuurd, moesten blazen. Eén van de twee mannen uit Biddinghuizen bleek teveel hebben gedronken, een ademanalyse om te bepalen wat het exacte promillage was, werd nog niet afgenomen. Dit had te maken met het feit dat het trio overgebracht werd naar het Zuiderzeeziekenhuis,. voor nader onderzoek. Hun letsel is verder niet bekend.

Aangezien er geen getuigen waren en niemand de wagen van de mannen heeft zien rijden, blijft het hier voor wat betreft de politie waarschijnlijk bij.