Ingezonden persbericht


Popcentrum PODIUM

h d e n b e r g

Persbericht

(verstuurd op 01-02-04)

Met nationale fanmeeting als opmaat

Uriah Heep zaterdag in Hardenberg

Hardenberg-, Zaterdag 7 februari, Popcentrum Podium Hardenberg, 21.30 uur. Brullende gitaren en dreunende drums in een superconcert van Uriah Heep. Het concert belooft nu al een revival van band en haar fans te worden want uit alle windstreken komen de fans zaterdag naar Overijssel. Het muzikale festijn wordt voorafgegaan door de Nationale fanmeeting: Heep In .

Uriah Heep bestond direct na de oprichting, aan het einde van de zestiger jaren, uit Mick Box (gitaar), Ken Hensley (toetsen), David Byron (zang), Paul Newton (bas) en Keith Baker (drums). Uriah Heep breekt echt in Nederland door met haar legendarische album Look At Yourself in 1971. Ook de gelijknamige single was destijds een regelrechte binnenkomer. In 1972 kwam de keiharde hit Easy Livin en daarna was Uriah Heep niet meer uit Nederland weg te slaan. De muziek van Heep hoort thuis in het hardrock genre en is enigszins te vergelijken met Led Zeppelin en Deep Purple. Tijdens concerten bediend Uriah Heep zich van lange gitaar- en keyboardsolo s. Ondanks personeelsmutaties bleef de typische Uriah Heep-sound gehandhaafd tot op de dag van vandaag.

De poorten van Popcentrum Podium zwaaien al om 20.00 uur open. De supportact wordt zaterdag verzorgd door de Limburgse band The Breeze , opgericht in 1985 en sindsdien actief in de rockscene. Informatie omtrent de Nationale fanmeeting Heep In is te vinden op: www.uriahheepholland.com. Alle verdere informatie is te vinden op de nieuwe website: www.poppodium.nl.

Einde persbericht.



Ingezonden persbericht