3 e persbericht van vrijdag 6 februari 2004

Eindhoven 06-02-2004 - Berichten uit de regio

Maarheeze / Eindhoven: Tiental inbraken opgelost

Met de aanhouding van twee Eindhovenaren (23 en 32 jaar oud) denkt de politie een tiental inbraken te hebben opgelost. De 23-jarige man werd op 19 december vorig jaar aangehouden naar aanleiding van een inbraak in een bedrijf aan de Smits van Oyenlaan in Maarheeze. Daarbij werd een computerscherm gestolen. De man werd kort na de inbraak aangehouden. Uit nader onderzoek is gebleken dat de 32-jarige man ook betrokken was bij de inbraak. Hij werd op 12 januari aangehouden, kort na het plegen van een inbraak in een bedrijf aan de Aalsterweg in Eindhoven. Daar werd een computer weggehaald. Uit onderzoek is gebleken dat deze man het afgelopen jaar een tiental inbraken heeft gepleegd. Dat gebeurde onder meer bij bedrijven aan de Floralaan West, Heezerweg. Leenderweg en Hertogstraat. Daarbij werd vooral computerapparatuur weggehaald. Het onderzoek werd gedaan door rechercheurs van de politieafdelingen Cranendonck en Eindhoven Stratum-Gestel. Uit dat onderzoek is onder meer gebleken dat drie jongens uit Budel en Budel-Dorplein niets te maken hebben gehad met de inbraak in Maarheeze. Ze werden kort na die inbraak onder verdachte omstandigheden aangehouden.

Helmond: Overval op snackbar

Vrijdagmiddag rond 14.45 uur hebben twee personen een overval gepleegd op een snackbar aan de Wederhof. De twee overvallers bedreigden het personeel met een vuurwapen en eisten geld. Dat geld is gegeven. Het bedrag is nog onbekend. De twee overvallers droegen donkere kleding. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op.

Budel / Heeze: Snelheidscontroles

Op de Midbuulweg in Budel is vrijdag tussen 9.25 en 12.40 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 686 passerende voertuigen reden er 100 te hard. De snelste reed 77 km/u. 50 mag.

Tussen 14.35 en 17.15 uur werd gecontroleerd op de Somerenseweg in Heeze. Daar reden 145 van de 765 bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u. De topper was 107 km/u.

Mariahout: Vogels gestolen

Uit een volière en enkele losse kooitjes achter een woning aan de Rijtvenweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 22 vogels gestolen. Het gaat om putters, appelvinken, rozellas, tortels en kanaries. De volière was niet afgesloten.