Politie Friesland

Politieberichten van 5/2 (13.00 uur) t/m 6/2 (07.00 uur)

Fryslan 06-02-2004 - Voor verdere infoematie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie. Telefoon: (058) 880 8272

Gorredijk: diefstal uit auto
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een geparkeerd staande auto aan de Roggeblom. Het slot van het linkervoorpiertier werd opengebroken. Weggenomen een radio/cd-speler. Aangifte werd gedaan door een 23-jarige inwoner van Gorredijk.

Waskemeer: snelheidscontrole
Donderdag tussen 07.15 uur en 08.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden met de laser. In totaal zijn ongeveer 60 autos
gecontroleerd. keer een beschikking uitgeschreven voor overschrijding van de maximum snelheid van 60 km per uur.

Waskemeer: winkeldiefstal
Donderdag tussen 12.00 uur en 12.30 uur heeft men vanuit een kassa uit een bedrijf/winkel aan de P.W. Janssenweg een kleine hoeveelheid geld weggenomen. Men is via een zij-ingang binnen gekomen. Aangifte werd gedaan door een 35-jarige inwoonster van Waskermeer.

Leeuwarden: verkeerscontrole
Donderdag tussen 15.00 uur en 15.50 uur werd een verkeerscontrole gehouden Achter de Hoven. Een vijfentwintigtal auto is gecontroleerd. 4 kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel en 1 voor een verlopen APK.

Gorredijk: diefstal uit auto
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een geparkeerd staande auto op het Skutsje. Men is binnen gekomen door het portierslot open te breken. Weggenomen is een radio/cd-speler en de carkit is vernield. Aangifte werd gedaan door een 29-jarige inwoonster van Gorredijk.

Sint Annaparochie: rijden zonder rijbewijs
Donderdag omstreeks 15.50 uur werd op de Middelweg-west een 39-jarige automobilist uit Sint Annaparochie gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: zakkenrollerij
Op donderdag omstreeks 15.35 winkelde een 74-jarige inwoonster van Leeuwarden in een supermarkt aan de Bilgaardpassage. Bij de kassa ontdekte zij dat haar beurs was weggenomen uit haar tas. Zij had de tas en beurs in het voorvakje van een boodschappenwagentje gelegd.

Surhuisterveen: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 16.10 uur vond een aanrijding plaats op de Nije Jirden. Een 49-jarige automobiliste uit Kootstertille en een 17-jarige bromfietster uit Harkema reden beide over de weg richting kruising Nije Jirden en Vierhuisterweg. Bij de kruising gekomen raakte beide voertuigen elkaar op onverklaarbare wijze. De 17-jarige is per ambulance overgebracht naar Nij Smellinghe in Drachten. Later bleek zij een dubbele beenbreuk te hebben.

Dokkum: aanrijding met letsel
Op donderdag omstreeks 12.45 uur renen een 12-jarige fietser uit Lioensssns en een 13-jarige fietser uit Metselawier over de Grote Breedstraat Op een gegeven moment raken de fietsers elkaar en de 12-jarige slaat over de kop. Hij is per ambulance overgebracht naar Sionsberg te Dokkum voor onderzoek. Kon na onderzoek weer naar huis.

Leeuwarden: diefstal bromfiets
Donderdag tussen 17.00 uur en 17.30 uur werd een afgesloten bromfiets weggenomen op de Bordineweg. Merk: Aprilia SR 50 Ditech, kleur rood/zwart en voorzien van het verzekeringsplaatje DLJ293/03 bijzonderheden datatag no: 0380720. Aangifte werd gedaan door een 54-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.30 uur werd een 47-jarige automobilist uit Leeuwarden op de Oldegalileen gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 365 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Dokkum: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.00 uur werd een 41-jarige automobilist uit Westergeest op de Bocksmeulen gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 270 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Boelenslaan: aantreffen drugs
Vrijdag omstreeks 00.05 uur werd op de Master de Boerstrjitte een tweetal autos gecontroleerd. Dit naar aanleiding van overlast en mogelijke handel in drugs. In een auto werd een hoeveel weed aangetroffen en in een jaszak van de eigenaar van de auto, een 21-jarige inwoner van Harkema, ook een zakje met weed. In een jasje ook twee plastic zakjes met cocaïne. Twee inzittende, een 20-jarige inwoonster van Harkema en een 25-jarige inwoner van Kootstertille zijn aangehouden. De auto van de 21-jarige is in beslag genomen voor nader onderzoek. De drie verdachten zijn overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek. In totaal is 20 gram cocaïne en een aanzienlijke hoeveelheid weed in beslag genomen. Verder onderzoek volgt.

Peperga: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.00 uur werd een 45-jarige automobilist uit Peperga op de Pepergaweg gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 525 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur. Tevens is het rijbewijs ingevorderd. Afgehandeld via Kort-Om.

Ferwert; Rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 01.12 uur werd een 31-jarige automobilist uit Ferwert op de Hegebeintumerdyk gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 255 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: belediging politieambtenaren
Vrijdag omstreeks 02.30 uur werd melding gemaakt dat een man vernieling pleegde bij een bushokje aan het Zuidvliet. Toen de politie ter plaatse kwam werd de man aangewezen. Bij het aanspreken begon de man, een 21-jarige inwoner van Leeuwarden, de politieambtenaren te beledigen. Hierop is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.55 uur werd een 24-jarige automobilist uit Leeuwarden op de Voorstreek gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 325 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Oosterwolde: inbraak bedrijf/kantoor
Vrijdag omstreeks 03.30 uur werd melding gemaakt vcan een inbraak in de bedrijf/kantoor aan de Venekoterweg. Ter plaatse gekomen bleek niemand meer aanwezig te zijn. Volgens de melder zou het gaan om drie gemaskerde mannen. Achter het pand was het een grote ravage, een paar ramen lagen eruit en men had geprobeerd een muurtje te slopen. Er wordt in eerste instantie niets vermist. Nog een zoekslag gedaan naar de gemaskerde mannen, hetgeen niets heeft opgeleverd.