Bureau Drechtsteden


Persbericht

Drechtsteden presenteren vernieuwd systeem woonruimteverdeling

De Drechtsteden voeren 1 juli 2004 een vernieuwd systeem in voor de woonruimteverdeling in de regio. De Bestuurlijke Commissie Wonen en Stedelijke Vernieuwing heeft dit tijdens haar vergadering van 5 februari uitgesproken. De belangrijkste inhoudelijke wijziging in het systeem is de keuze
voor meettijd als criterium voor het in volgorde zetten van woningzoekenden.

Gemeenten en corporaties hebben de handen ineen geslagen om een model te ontwikkelen dat beter past bij de huidige schaarste op de woningmarkt. Woningzoekenden uitten in het verleden herhaaldelijk hun bezwaren tegen het huidige systeem voor de woonruimteverdeling. Mede daarom is gekozen voor meettijd als criterium.

Meettijd is een combinatie van inschrijfduur en woonduur. Inschrijfduur is hierbij belangrijker dan woonduur. De keuze voor inschrijfduur is gemaakt omdat dit -met name bij woningzoekenden- het meest geaccepteerde criterium is. Een eenduidige datum vanaf wanneer de inschrijfduur gemeten wordt zal nog worden vastgesteld.

De aanpassingen in het systeem biedt woningzoekenden meer keuzevrijheid en transparantie in het woningaanbod. Woningzoekenden kunnen in de toekomst via internet gebruik maken van een nieuw geautomatiseerd systeem met meer mogelijkheden.

Dordrecht, 6 februari 2004