Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


6 februari 2004


Lichtenvoorde - Auto snijdt schoolkinderen af


Een groep van zes schoolkinderen, in de leeftijd van 12-13 jaar, lieten donderdagmiddag op de Lievelderweg een politieauto stoppen. De kinderen waren nogal overstuur en vertelden dat toen ze van school wegfietsten werden afgesneden door een auto. De auto was een paar keer gekeerd en achter hun aangereden. Het zou gaan om een donkere sportieve auto met geblindeerde ramen met mogelijk een meertonige hoorn. De kinderen hadden namelijk een soort alarm uit de auto horen komen. Mogelijk dat er getuigen zijn van dit voorval en de politie wil graag met hen in contact komen. Getuigen kunnen bellen naar telefoon 0900 8844.


Lichtenvoorde - Kop - staart met gewonden


Op de Europaweg vond donderdag rond 18.25 uur een aanrijding plaats. Een 24 jarige automobiliste uit Groenlo reed richting Groenlo en moest stoppen voor het rode verkeerslicht. Een 80 jarige automobilist uit Lichtenvoorde reed achter haar, maar zag te laat dat hij moest remmen en een aanrijding was het gevolg. De Groenlose werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Even later rond 18.55 uur vond nog een aanrijding plaats, waarbij drie personenauto's betrokken waren. Een 23 jarige automobilist uit Aalten was afgeleid door de eerste aanrijding en zag te laat dat hij moet stoppen voor het rode verkeerslicht. Hij reed hierbij achter op een stilstaande auto. Deze botst weer op een andere stilstaande auto. Een 19 jarige inwoonster uit Lichtenvoorde en een 46 jarige inwoonster uit Lichtenvoorde hadden last van de nek en werden door ambulancepersoneel behandeld.


Winterswijk - Onder invloed


Een 29 jarige automobilist uit Winterswijk blies donderdag rond 21.05 uur bij controle op de Ravenhorsterweg 1,2 prom. De bestuurder had met zeer hoge snelheid een andere weggebruiker (gegevens niet bekend) ingehaald en ging vervolgens vol in de remmen, waardoor de andere bestuurder achterop de auto van de Winterswijker botste. Gelet op het gevaarlijke rijgedrag en het alcoholgebruik werd het rijbewijs ingevorderd.


Beek - Snelheidscontrole


Werd donderdagmorgen op de A12 een snelheidscontrole gehouden. Dit gebeurde in het gebied van de tijdelijke snelheidsbeperking van 70 km/u. Van de 1262 gecontroleerde voertuigen reden er 71 te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 km/u.


Dinxperlo - Winkeldiefstal


Een 45 jarige inwoonster uit Dinxperlo werd vanmorgen rond 10.00 uur betrapt in een supermarkt aan de Hogestraat. De vrouw wilde goederen, waaronder cosmetica, ter waarde van 41,89 Euro wegnemen zonder te betalen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Einde berichten



---- --