Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 6 februari 2004

Burger neemt van dronken bestuurster autosleutels af

OSSSENDRECHT: Een automobilist heeft donderdag omstreeks 17.30 op het Calfven de autosleutels van een 46-jarige vrouw uit Ossendrecht afgenomen. De vrouw reed slingerend en had een tijdelijk verkeerslicht genegeerd. Nadat diverse tegenliggers, door uit te wijken, een aanrijding hadden kunnen voorkomen was voor de automobilist de maat vol. Hierop heeft de Ossendrechtenaar zijn plaatsgenoot tot stoppen gemaand en de autosleutels afgenomen om ongelukken te voorkomen. De vrouw is overgedragen aan de politie maar weigerde mee te werken aan het onderzoek die de mate van drankgebruik dient vast te stellen. Het rijbewijs van de vrouw is hierop ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van 24 uren opgelegd. De Ossendrechtse dient zich later voor de rechter te verantwoorden.

Inbraak in woning

BERGEN OP ZOOM: Donderdag is aangifte gedaan bij de politie van inbraak in een woning aan de Albert Cuijpstraat. Uit de hal van de woning is kleding ontvreemd die s ochtends zijn teruggevonden in de voortuin van een woning elders in die straat. De politie onderzoekt de inbraak.

Doorrijden na aanrijding en verzet bij aanhouding

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van donderdag op vrijdag is een 21-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden voor het weglopen na een aanrijding en het plegen van verzet tegen politie. De verdachte veroorzaakte een eenzijdig ongeval op de Antwerpsestraatweg waarbij zijn auto zwaar is beschadigd. De bestuurder liet zijn auto achter in een parkeervak achter en vervolgde te voet zijn weg. Getuigen tipten de politie waar de personen zich bevonden. Bij de aanhouding verzette de bestuurder zich. Een vriend, een 19-jarige man uit Bergen op Zoom, hielp hem hierbij door een politieagent van achteren aan te vallen. De bestuurder en zijn vriend zijn voor nader verhoor ingesloten en moeten zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De bestuurder bleek ook nog te veel alcohol te hebben gedronken.

Binnenbrand in flat

BERGEN OP ZOOM: Donderdagochtend is een binnenbrand ontstaan in een flat aan de Seringstraat. De brand is ontstaan in een bankstel. Mogelijk is een nog na smeulende sigarettenpeuk op de bank terechtgekomen. De brandweer is gekomen om het brandje te blussen. Het bleef bij een binnenbrand met veel rook- en roetschade.

Politie houdt verdachte woninginbraak aan

ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 46-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op het station op verdenking van een inbraak. Bij de politie kwam de melding binnen dat er was ingebroken in een woning aan de Vincentiusstraat. De verdachte heeft de voordeur open gekregen en was bezig de jassen aan de kapstok te doorzoeken toen zij oog in oog kwam te staan met de bewoonster van het pand. De bewoonster was wakker geworden van een geluid en zag een lichtschijnsel in de gang en stond bovenaan de trap te kijken. Hierop vluchtte de verdachte. De bewoonster kon een goede omschrijving geven van de verdachte. Tijdens het opnemen van het signalement kwam er nog een melding binnen van een inbraak in dezelfde straat. Ook hier is de bewoonster wakker geworden door geluid en heeft iemand zien wegvluchten. De politie is na de melding actief gaan zoeken naar de verdachte en dat is gelukt. Op het station troffen zij de vrouw aan. De verdachte had een inbrekerswerktuig en een mobiele telefoon bij zich. De telefoon is hoogstwaarschijnlijk ergens anders gestolen. De vrouw is ingesloten op het politiebureau. Getuigen hebben s nacht twee vrouwen en een man gezien. De politie vermoedt dat een van de vrouwen is aangehouden die bij dit groepje hoorde. De politie is dus nog op zoek naar de andere vrouw en man. Misschien hebt u iets gezien wat van waarde kan zijn voor de politie. De politie is gestart met buurtonderzoek. De recherche onderzoekt de zaak verder.

Bron: Karen de Groot