De Unie


Vendex KBB nu zelf in de etalage

6 februari 2004 - Vendex KBB benaderd door internationale investeringsmaatschappijen, zo luidde de kop van het persbericht van 5 februari. Vendex KBB is de laatste tijd diverse malen benaderd door derden in verband met een mogelijke overname van de onderneming. Destijds in september bij de aankondiging van de reorganisatie bij V&D circuleerden dit soort geruchten, maar werden deze door de hoofddirectie af gedaan met de mededeling dat men niet actief op zoek was.

Vendex KBB stelt als een van de voorwaarden dat de potentiële overnemer het beleid en strategie van Vendex KBB dient te onderschrijven en dat alle concernonderdelen in de te maken deal betrokken dienen te zijn.

Op zich beoordelen zowel De Unie als VHP Vendex KBB het naar buiten brengen van dit bericht als positief. Ook het feit dat men ervoor kiest om het concern als totaal aan te bieden en niet te opteren voor bepaalde concernonderdelen, is positief.
Hierdoor wordt het eenvoudiger om een vijandelijke overname tegen te gaan.

Vakorganisaties, waaronder De Unie en VHP Vendex KBB worden op maandag 9 februari aanstaande nader over deze mededeling geïnformeerd.

Sjef Verheggen
Alex van der Molen

* Reactie Uniebestuurder Alex van der Molen bij RTL Nieuws - Overname VendexKBB nabij

vrijdag, 6 februari 2004