Politie Drenthe

vrijdagmiddag 6 februari 2004

Assen 06-02-2004 - Nieuws Politie Drenthe

Gewonde bij ruzie standbouwers

ZUIDLAREN - Bij een vechtpartij tussen standbouwers van de Horecabeurs die vanaf de komende maandag wordt gehouden in de Prins Bernhard Hoeve in Zuidlaren is vrijdagmorgen een 29 jarige man uit Waalwijk gewond geraakt. Hij klaagde over pin in de borst en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De ruzie ontstond toen de tot nu toe onbekende bestuurder van een bestelbus moest wachten omdat de vrachtauto van het slachtoffer in de weg stond. Nadat de dader ook nog werd geraakt door een kast die nog uit de vrachtauto moest worden gehaald sloeg de vlam in de pan en ging hij zijn collega standbouwer te lijf. De politie hoopt via de bedrijfsnaam op het busje bij de dader te komen.

Bergen vrachtauto oorzaak file

ASSEN - Het bergen van een ruim dertig ton wegende vrachtwagencombinatie bij de afslag Assen Zuid van de A28 heeft vrijdagmorgen van 10.00 tot 15.30 gezorgd voor een constante file met een lengte van zo'n 4 kilometer.

Het begon allemaal toen de chauffeur van de vrachtwagen rond half zeven de afslag Assen Zuid wilde nemen in de richting Veendam. Hij verloor de controle over de combinatie en rolde van het talud. Volgens de 42 jarige chauffeur uit het Belgische Kasterlee was hij "even weg" geweest. De man was met ruim 28 ton grondstof voor de fabricage van PVC en plastic onderweg van Lichtaart naar Delfzijl. Hij is er zelf met wat schrammen van af gekomen. De truck raakte geheel vernield.

Laptop doelwit inbrekers

BEILEN - Onbekenden hebben donderdagnacht bij een inbraak in een bedrijf aan de Hanekampen in Beilen een schootcomputer gestolen. Om in het pand te komen is het slot van een toegangsdeur vernield.

Geldkist weg

VALTHERMOND - Bij een inbraak bij een bedrijf aan het Zuiderdiep in Valthermond is donderdagnacht een geldkistje gestolen. Om in het pand te komen is een toegangsdeur vernield. Eenmaal binnen zijn verschillende kasten en bureaus opengebroken en doorzocht. De technische recherche van de politie heeft eventuele sporen vastgelegd.

Bert Visser 0651 - 611629

Collega Ernest Zinsmeijer heeft voorlichtingpiket van 23.00 - 07.00 uur.