Politie Limburg-Zuid

Controle fietsverlichting

Eijsden 06-02-2004 - De regiopolitie Limburg Zuid en het Verkeersveiligheidsproject Heuvelland voerden een fietsverlichtingscontrole uit in het kader van veilig op de fiets. Deze controle vond plaats op de Oosterweg in Eijsden. Tussen 07.30 uur en 09.30 uur passeerden 92 fietsers en 25 bromfietsers de controleplaats.

Er werd speciaal gelet op de technische staat van de voertuigen, of zij voorzien waren van de verplichte reflectoren en uiteraard op de verlichting.
Bij 36 fietsen mankeerde wel het een en ander variërend van geen bel, slechte remmen, geen reflectoren en geen verlichting.

Bij de brommers bleek dat in vijf gevallen iets niet klopte zoals geen verlichting, geen voetsteunen, slechte remmen en niet voorzien waren van het juiste kleur plaatje.
Al deze fietsers en bromfietsers kregen een voorlopige bekeuring uitgereikt. Als zij binnen de afgesproken tijd de mankementen repareren en getoond hebben bij de politie, vervalt de bekeuring.

Drie bromfietsers kregen wel een bekeuring omdat twee een kale band hadden en één blauwe rechtingaanwijzers had in plaats van de wettelijke oranje. Eén bromfiets werd voor een nader technisch onderzoek in beslag genomen in verband met het vermoeden dat deze is opgevoerd.