Politie Limburg-Zuid

Brom- en snorfietscontrole

Hoensbroek 06-02-2004 - Op donderdag 05 februari 2004 tussen 13.00 uur en 20.30 uur vond in Hoensbroek de maandelijkse snor- en bromfietscontrole van het politiedistrict Heerlen plaats. Aan deze controle werkte de Koninklijke Marechaussee, technisch controleurs en collegas uit de overige districten (totaal 30 personen) mee.

Door 10 motoragenten werden in Hoensbroek en omgeving in totaal 195 brom- en snorfietsen naar de controleplaats aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek gebracht.
De politie nam 10 brommers in beslag omdat bleek dat er met de framenummers geknoeid was. In de meeste gevallen betekent dit dat ze gestolen zijn.

Ook tijdens deze controle bleek maar weer dat veel jongeren op opgevoerde brommers en scooters rijden en dat bovendien de technische staat te wensen over laat.
Men constateerde dat 65 voertuigen een te groot vermogen hadden.

Zestien jongeren bleken geen bromfietscertificaat te bezitten en 13 van hen had een oranje plaat in plaats van een geel plaatje op hun brommer of scooter gemonteerd.
Verder vielen er bekeuringen voor ondeugdelijke remmen (8), kale banden (7), geen bel (6) en droegen 8 jongelui geen helm.

Alle ouders van de jeugdigen, die te hard reden of geen certificaat bezaten, krijgen een brief thuis gestuurd. De brief vertelt hen dat hun kind een bekeuring heeft gekregen en ook zij enorme risicos lopen, omdat de scooter of brommer in dit geval niet verzekerd is.