Tweede prijs voor Van der Plas Schilderwerken uit Rosmalen
Op 28 januari 2004 vond de prijsuitreiking voor 'Beste Leerbedrijf 2003' plaats in het Planetarium van Artis Amsterdam. Van der Plas Schilderwerken was door Savantis voorgedragen voor deze mooie titel.
Dat Van der Plas niet verkozen werd tot het 'Beste Leerbedrijf 2003' betekent niet dat er geen geweldige prestatie is geleverd.

Het oordeel van de jury was dan ook dat Van der Plas een bescheiden en gemoedelijk bedrijf is waar leerlingen zich direct op hun gemak voelen. Een bedrijf dat openstaat voor elke leerling en iedereen een kans geeft een opleiding in de schildersbranche te volgen. Staatssecretaris Nijs onder de indruk van samenwerking

Op 2 februari j.l. heeft de staatssecretaris van OCW mevrouw drs. A.D.S.M. Nijs MBA een werkbezoek gebracht aan het Vakcentrum voor Schilderen, Stukadoren, Afbouw en Onderhoud in Den Bosch.

Doel van haar werkbezoek was haar te informeren over de samenwerking op het gebied van vakonderwijs in de sectoren Afbouw en Onderhoud en Presentatie en Communicatie. Door haar gesprekken met vertegenwoordigers uit het onderwijs in de regio, waaronder het ROC Koning Willem 1 College, Vakcollege SintLucas, SPOS Brabant Noordoost en Savantis en werkgeversvertegenwoordigers namens de FOSAG en NOA, heeft de staatssecretaris een compleet beeld gekregen wat deze samenwerking inhoudt. Dat deze samenwerking concreet heeft geleid tot een prachtig vakcentrum heeft dit beeld uitsluitend verstevigd.

Met name de verschillende scholingsmogelijkheden in het Vakcentrum en gesprekken met de belangrijkste groep, namelijk de leerlingen, docenten en instructeurs, hebben haar in het bijzonder geboeid. Zij heeft zich uitgebreid laten informeren en was ook zeer geĂŻnteresseerd wat met name de ervaringen waren van de leerlingen.

Aan het einde van haar bezoek is er gediscussieerd over de rol van OCW richting het beroepsonderwijs en natuurlijk het belang van een vermindering van regelgeving. Minder regels houden niet automatisch in dat het onderwijs haar verantwoordelijkheid te buiten zou gaan, maar met name hierdoor de inspanning en enthousiasme van de medewerkers bevordert aangezien zij zich meer kunnen richten op de feitelijke taken.