Amsterdam Airport Schiphol

Joint-venture samenwerking Schiphol en Arlanda officieel opgericht

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
6 februari 2004                                               
Op maandag 2 februari is de joint-venture tussen Amsterdam Airport Schiphol en Arlanda Stockholm Airport officieel opgericht. De joint-venture heet "Arlanda Schiphol Development Company AB". Arlanda Airport neemt voor 60% deel in de nieuwe joint-venture en Schiphol Group voor 40%.

Amsterdam Airport Schiphol en Arlanda gaan samen het management voeren over de winkels, horecagelegenheden en andere verblijfsfaciliteiten in Terminal Noord van Arlanda Airport. Behalve op de exploitatie van de commerciële activiteiten richt Arlanda Schiphol Development Company AB zich op conceptontwikkeling, product- en prijsbeleid en marketing en promotie. De samenwerking is gesloten voor een periode van vijftien jaar.

Op 21 november 2003 werd het contract voor de samenwerking getekend door Schiphol Group CFO Pieter Verboom en Lars Rekke, Director General van de Zweedse Rijksluchtvaartdienst, de eigenaar van o.a. de Stockholmse luchthaven. Na het verkrijgen van goedkeuring van de Zweedse regering, is op 2 februari de oprichting van de joint-venture een feit.

014-2004/mb

---- --
Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl