Vertis


Uitbreiding computercentra Vertis

Recentelijk heeft Vertis de capaciteit van haar computercentra uitgebreid door de ingebruikname van een nieuw, modern rekencentrum. De constante groei in hosting- en beheeractiviteiten voor computers en systemen van klanten maakte die uitbreiding noodzakelijk. Daarom is medio 2003 besloten één van de twee operationele computercentra van Vertis te vervangen door het nieuwe, grotere centrum.

Het nieuwe computercentrum is gevestigd in het voormalige uitwijkcentrum van de RDW aan de Lloydsweg in Veendam. Het voldoet vanzelfsprekend volledig aan de hoge eisen die aan zon faciliteit worden gesteld (zoals UPS, klimaatbeheersing, gereguleerde spanningsvoorziening, toegangsbeveiliging en dergelijke).

Met het nieuwe computercentrum beschikt Vertis over ruim voldoende hosting- en beheercapaciteit, niet alleen om de voortgaande groei op te vangen maar ook om haar klanten een volledig ongestoorde ondersteuning van de bedrijfsprocessen te kunnen blijven garanderen. Door de inzet van de twee computercentra is het mogelijk om calamiteiten als brand of wateroverlast het hoofd te bieden.

Tussen beide computercentra in Veendam is een hoge-snelheidsverbinding op basis van glasvezels gerealiseerd. De capaciteit van de netwerkverbinding tussen de hoofdvestiging in de stad Groningen en één van de centra is opgewaardeerd. Bovendien wordt er een verbinding gelegd tussen het andere computercentrum en de Groningen Internet Exchange (GN-IX) in de stad Groningen. Doordat er ook al een glasvezelverbinding bestaat tussen de GN-IX en de hoofdvestiging in Groningen, zijn de locaties zo via een ring verbonden. Hierdoor kan een zeer hoge beschikbaarheid worden gegarandeerd tussen de Vertis-vestigingen.