Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


6 februari 2004


Wapenveld - Diefstal uit winkel


Een 46 jarige inwoner uit Heerde werd donderdag rond 16.30 uur in een supermarkt aan de W.H. van de Pollstraat betrapt. De man wilde twee blikjes bier wegnemen zonder te betalen. De man is voorgeleid en krijgt een dagvaarding.


Oldebroek - Boom omver gereden


Donderdag rond 20.05 uur is een 68 jarige automobilist uit Wapenveld op de Zuiderzeestraatweg tegen een boom gereden. De man werd mogelijk verblind door tegemoetkomend verkeer en reed bij een lichte knik in de weg rechtdoor en kwam tegen een boom terecht. De boom knakte hierdoor en lag op het trottoir. De auto moest worden afgesleept. De bestuurder bleef ongedeerd.


'T Harde - Onder invloed


Een 22 jarige automobiliste uit Oldebroek blies vannacht omstreeks 02.55 uur op de Eperweg 0,7 prom. Zij kan een bekeuring tegemoet zien.


Elburg - Controle


Bij controles donderdagmiddag op diverse locaties zijn de volgende bekeuringen gevallen: 2x niet hands free bellen, 1x een hond de behoefte laten doen waar het niet mag, 4x rijden in gesloten verklaring, 1x niet de rijbaan gebruiken en 3x maal verkeerd parkeren.


Ermelo - Ongeval met drie gewonden


Vanmorgen rond 05.00 uur vond op de Leuvenumseweg een ongeval plaats. Een 20 jarige automobiliste uit Harderwijk reed over de Leuvenumseweg vanaf de Flevoweg. Op een gegeven moment kwam zij in de berm terecht en wilde corrigeren. Hierdoor kwam de auto weer op de weg, maar schoot door naar de linkerzijde van de weg. Hier kwam de auto tegen een boom tot stilstand. De bestuurster en twee inzittenden, 20 jarige en 16 jarige inwoonsters uit Harderwijk, liepen hierbij onbekend letsel op. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk - Diefstal scooter


Een 34 jarige inwoner uit Harderwijk heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn scooter. De man had de scooter, een gele Malagutie Firefox met kenteken DLH387, te koop aangeboden. Een onbekende jongen wilde donderdagavond rond 19.50 uur een proefrit maken. De eigenaar stond voor de scooter, terwijl de jongen gas gaf en op de man inreed. Vervolgens reed de jongen weg richting Drielanden. De man liep raakte gewond aan zijn enkel.


Nunspeet - Winkeldiefstal


Donderdagmiddag omstreeks 14.35 uur werd een 35 jarige inwoonster uit Dronten betrapt. Zij wilde in een winkel aan de Dorpsstraat verzorgingsmiddelen ter waarde van 22,30 Euro weg nemen zonder te betalen. Zij werd aangehouden en voorgeleid op het politiebureau. De vrouw kreeg een transactie van 125 Euro aangeboden.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --