Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


6 februari 2004


Apeldoorn - slachtoffer aanrijding overleden


Een 80 jarige man uit Beemte Broekland die op vrijdag 23 januari j.l. bij een verkeersongeval op Kanaal Noord zwaar gewond raakte is vanmorgen aan het opgelopen letsel overleden. Het ongeval vond die ochtend omstreeks 08.30 uur plaats toen de 80 jarige met zijn personenauto, rijdend in de richting Vaassen, linksaf de Ramsbrugweg wilde oprijden en daarbij geen vrije doorgang verleende aan een 38 jarige automobilist uit Vaassen die hem tegemoet reed. De Vaassenaar en nog enkele andere passanten verleende heldhaftige hulp door onmiddellijk het water in te gaan en de bestuurder uit zijn langzaam wegzakkende auto te halen. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd en is, zo werd zojuist bekend gemaakt, daar aan het opgelopen letsel overleden.


Klarenbeek - Auto in sloot


Een 45 jarige automobilist uit Wilp is donderdag rond 11.25 uur op de Leigraaf met zijn auto in de sloot beland. Ter hoogte van de onbewaakte spoorwegovergang stak plotseling een hond over en de man wilde uitwijken. Hierbij kwam aan de linkerzijde van de weg in een sloot terecht. De hond en de bestuurder bleven ongedeerd. (Gegevens van de hond bij ons niet bekend)


Apeldoorn - Automaat op hol ?


Een 87 jarige inwoner uit Apeldoorn wilde met zijn auto, een automaat, achteruit uit zijn garage rijden. Door onbekende oorzaak reed de auto hard achteruit en ramde een stuk muur tussen andere garages. De auto schoot vervolgens weer vooruit en ramde met de voorzijde een andere muur. De echtgenote van de man liep vlakbij de auto en kwam, waarschijnlijk door de schrik, ten val. Zowel de man als de echtgenote hebben geen letsel opgelopen. De auto was zwaar beschadigd en moest worden weggesleept.


Apeldoorn - Fietster gewond


Een 49 jarige fietsster uit Apeldoorn is donderdag rond 17.15 uur gewond geraakt. Een 29 jarige automobilist uit Apeldoorn had zijn auto geparkeerd om de Asselsestraat en opende zijn portier. Op dat moment fietste de vrouw langs en zij fietste tegen het portier. Hierdoor kwam zij ten val en liep hierbij letsel op. Zij werd met onbekend letstel overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Ongeval


Bij een aanrijding op de Edisonlaan is donderdag omstreeks 21.30 uur een 53 jarige fietsster gewond geraakt. De vrouw is vermoedelijk door rood licht gereden en werd aangereden door een 50 jarige automobilist uit Twello. De vrouw kwam ten val en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Apeldoorn - Inbreker overlopen


Donderdagavond rond 19.20 uur kwam een echtpaar thuis aan de Kruizemuntstraat. Eenmaal binnen zagen zij opeens een vreemde man in de woning staan. De vrouw begon tegen de onbekende man te schreeuwen en gaf hem een paar klappen. Door de klappen liet de man de sieraden die hij elders in de woning had gevonden uit zijn handen vallen en ging er vandoor.


Hoenderlo - Inbraak in recreatiewoning


Donderdag werd ingebroken in een recreatiewoning aan de Miggelenbergweg. Er werd een raam geforceerd. Weggenomen werden onder andere een laptop en foto apparatuur.


Apeldoorn - Man doet greep uit kassa


Een onbekende man heeft donderdag rond 14.55 uur een geldbedrag weggenomen uit een supermarkt aan de Adelaarslaan. De man had afgerekend bij de kassa en de caissière wilde de kassalade sluiten. Op dat moment deed de man een greep in de kassa en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. De man rende de Valkenweg in en verdween in een donkere auto. De politie zal een onderzoek instellen.


Apeldoorn - Aanhouding na belediging


Een 36 jarige inwoner uit Apeldoorn werd vannacht rond 02.15 uur aangehouden. De man had eerder die avond geld tegen een taxi gegooid, waardoor er schade aan de taxi was ontstaan. Later werden in de buurt van de Badhuisweg containers omgegooid door de man. Agenten lieten de man de troep omruimen, maar de man begon een agent te beledigen. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Apeldoorn - Aantreffen hennepkwekerij


In een woning aan de Parelveisserstraat werd een hennepkwekerij aangetroffen, dat onlangs geoogst was. De 30 jarige bewoner werd aangehouden en op het politiebureau verhoord. Door de NUON werd geconstateerd dat de stroom illegaal afgetapt was. De man kan hiervoor een vordering van 7700 Euro tegemoet zien. De kwekerij werd ontruimd en de goederen werden vernietigd.


Apeldoorn - Bromfietscontrole


Donderdagmiddag werd aan de Beatrijsgaarde een bromfietscontrole gehouden. Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen: 3x niet dragen helm, 4x te hoge constructiesnelheid, 1x valse plaat, 1x besturen snorfiets onder de 16 jaar, 1x rijden over het fietspad en 1x niet in het bezit van een bromfietscertificaat.


Apeldoorn - man beledigd agent


Een 40 jarige Apeldoorner werd donderdag rond 19.55 uur aangehouden. Een agent wilde de man controleren naar aanleiding van zijn rijgedrag. De man reed namelijk op het Kanaal Zuid slingerend over de weg met zeer lage snelheid. De man begon de agent de beledigen, waarop hij werd aangehouden. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --