Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Planet internet lanceert website 'mijn kind online'

Praktische richtlijnen helpen ouders met de begeleiding van hun internettende kinderen

Amersfoort, 6 februari 2004 - Vandaag introduceert Planet Internet de nieuwe website 'Mijn kind online'. Op deze site,
http://www.planet.nl/mijnkindonline, vinden ouders alles wat ze moeten weten over kinderen op het internet. De praktische richtlijnen en tips helpen ouders om hun kinderen met plezier en tegelijk veilig te laten internetten. 'Mijn kind online' is gemaakt in samenwerking met Ouders Online en wordt ondersteund door een team van deskundigen op het gebied van kinderen en internet.

Kinderen maken op steeds jongere leeftijd gebruik van het internet. Al vanaf hun derde jaar zetten ze hun eerste stappen online. In samenwerking met opvoedingsexpert Ouders Online biedt Planet Internet de informatie om ouders vroeg te betrekken bij wat hun kinderen online tegenkomen én doen. "Geen enkele ouder stuurt zijn kinderen zomaar de straat op. Je vertelt ze vooraf wat ze daar kunnen verwachten, wat leuk is en wat niet, wat wel mag en wat niet. Hetzelfde geldt voor internet. Maar dan moet je wel weten waar het over gaat", aldus hoofdredacteur Justine Pardoen van Ouders Online. 'Mijn kind online' maakt ouders bewust van wat kinderen doen op internet en waar ze plezier aan beleven. Maar ook de mogelijke risico's, zoals spam en virussen, komen aan bod. Samen met de praktische richtlijnen en tips is de nieuwe Planet Internet-site een zeer volledig en praktisch hulpmiddel voor ouders om hun kinderen op een positieve manier te begeleiden op internet.

STOOMCURSUS VOOR OUDERS
Surfen, chatten, downloaden: alles wat internet kinderen biedt, wordt op de website 'Mijn kind online' behandeld. Wat doen kinderen online, wat is er leuk aan internet en wat zijn goede kindersites? Maar ook: wat zijn de risico's van internetgebruik en wat kun je als ouder doen bij problemen? De site geeft praktische tips voor internetopvoeding en antwoorden op de meest gestelde vragen.
Voor beginnende internetters biedt 'Mijn kind online' tevens een stoomcursus 'Techniek voor ouders'. Hier vinden zij overzichtelijke productinformatie over het nut en de werking van technologieën als filters, pop-up-killers en nanny-software.

TEAM VAN EXPERTS
De invulling van 'Mijn kind online' wordt ondersteund door een team van experts op het gebied van kinderen en internet. Teamlid Professor dr. Patti Valkenburg, hoogleraar kind en media aan de Universiteit van Amsterdam, juicht het initiatief van Planet Internet van harte toe: "Juist in een tijd waarin veel wordt gediscussieerd over de onveiligheid van internet, is het belangrijk dat ouders weten hoe ze hun kinderen met plezier en tegelijkertijd veilig kunnen laten internetten. 'Mijn kind online' helpt ouders daar prima bij".
De andere deskundige leden zijn: dr. Peter Nikken (Expertisecentrum Jeugd & Media, Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn), Annemarie Walker (hoofdredacteur KidsWeek), Francine Oomen (kinderboekenschrijfster) en Bob van der Meer (pestdeskundige bij het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum).
---