Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 februari 2004

Fietser gewond

Fietser gewond bij aanrijding met personenauto

Hengelo

Een 27-jarige man uit Hengelo fietste donderdag 5 februari omstreeks 15.00 uur over de Oude Postweg in Hengelo. Hij verleende op het kruispunt van de Beethovenlaan geen voorrang aan een voor hem van links komende auto, die zich op de voorrangsweg, de Beethovenlaan, bevond en bestuurd werd door een 61-jarige man uit Hengelo. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 27-jarige fietser gewond raakte. Hij werd met een hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-014800)

Aanrijding met letsel

Fietser raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Borne

Een 27-jarige automobilist uit Delden reed donderdag 5 februari omstreeks 07.50 uur op de Kuipersweg in Borne. Op het kruispunt met de Bornerbroeksestraat verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende fietser, die op het fietspad van de Bornerbroeksestraat reed. Beiden kwamen hierdoor met elkaar in aanrijding. De fietser, een 47-jarige man uit Borne, kwam ten val en liep hierbij onder meer een hoofdwond op. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-014574)

Fietser gewond

12-jarige jongen op fiets raakt gewond bij aanrijding met personenauto

Delden

Donderdag 5 februari vond omstreeks 18.50 uur op de kruising Europalaan/De Berken/Bernardstraat in Delden een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. Beiden reden in dezelfde richting op de Europalaan. De fietser, een 12-jarige jongen uit Delden, reed op het fietspad van de Europalaan en stak op bovengenoemde kruising via het fietspad de Europalaan schuin naar links over. Hij gaf hierbij geen voorrang aan de auto, bestuurd door een 57-jarige man uit Ambt Delden, die de Europalaan rechtdoor wilde vervolgen. De 57-jarige automobilist heeft nog geprobeerd uit te wijken, maar kon een aanrijding met de fietser niet voorkomen. De 12-jarige jongen kwam ten val en werd met nog onbekend letsel voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-014927)

Automobilist aangehouden

Automobilist aangehouden omdat hij teveel alcohol gedronken had

Overdinkel

Politieagenten controleerden vrijdag 6 februari omstreeks 01.00 uur op de Hoofdstraat in Overdinkel een 53-jarige automobilist uit Oldenzaal. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,75 promille. De 53-jarige man werd heengezonden met een rijverbod van twee uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-015031)

Aanhoudingen in verband met vals geld

Twee verdachten aangehouden wegens uitgifte van vals geld

Goor

Donderdag 5 februari werd omstreeks 12.50 uur door een oplettende medewerker van een winkel aan de Grotestraat in Goor gemeld dat een man even daarvoor in de winkel goederen had betaald met een vals briefje van E 100,-. De medewerker gaf een duidelijk signalement van de dader. Politieagenten gingen op onderzoek uit en troffen in de Hengevelderstraat een man die aan het opgegeven signalement voldeed. De verdachte, een 20-jarige man, werd hierop aangehouden maar wist te ontkomen. Een achtervolging werd ingezet en uiteindelijk werd de verdachte in een weiland aan de Deldenerstraat alsnog aangehouden. Tijdens zijn vlucht was de verdachte aan het bellen en zwaaide op een gegeven moment richting een persoon die in een auto zat, kennelijk zijn handlanger. De betreffende personenauto werd even later door de politie op de Rondweg in Markelo klemgezet, waarna de tweede verdachte, een 21-jarige man, werd aangehouden. De woonplaats van beide verdachten is nog niet bekend. Beiden hebben de Litouwse nationaliteit. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-014710)

Vechtpartij

Vijf verdachten aangehouden bij vechtpartij

Hengelo

Vrijdag 6 februari kwam omstreeks 02.20 uur een melding binnen van een vechtpartij aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en hielden vijf verdachten aan: twee 24-jarige mannen uit Hengelo, twee mannen uit Enschede van resp. 17 en 25 jaar en een 23-jarige man uit Almelo. De problemen begonnen toen een van de verdachten, een van de 24-jarigen uit Hengelo, in een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein onenigheid had gehad met een kennis en hierbij een barkruk had vernield. Hij is daarop met een groep naar buiten gegaan en in discussie gegaan met een portier. Op dat moment verliet een 25-jarige man uit Almelo de horecagelegenheid en zei iets tegen zijn vriend die met hem naar buiten kwam. De 24-jarige verdachte dacht dat hij het tegen hem had, keerde zich om naar de 25-jarige waarna een vechtpartij ontstond. De 25-jarige werd hierbij door diverse personen geslagen en geschopt. Tijdens de vechtpartij werd ook een 20-jarige man uit Almelo geslagen en geschopt. De 25-jarige man uit Almelo liep verwondingen aan zijn hoofd en hand op en deed inmiddels aangifte van mishandeling. De 20-jarige man uit Almelo komt alsnog aangifte doen. De vijf verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-015038)

(Brom-)fiets controle

91 processen-verbaal tijdens (brom-)fietscontrole

Hengelo

Op twee locaties in de Spoorstraat in Hengelo werd een controle op fietsers en bromfietsers gehouden op donderdag 5 februari van 18.30 tot 20.00 uur en van 20.30 tot 21.15 uur. Hierbij werden in totaal 91 processen-verbaal opgemaakt: 87 fietsers werden bekeurd voor het rijden zonder verlichting en 4 bromfietsers voor resp. het rijden over het fietspad, te hoge constructiesnelheid, wegens een uitlaat zonder demper en voor het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat. (bps: 04-014971)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --