Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 februari

Meerdere diefstallen opgelost

Aangehouden verdachte komt in aanmerking voor tenminste 12 zaken

Almelo

Op 5 januari jl. werd een 28-jarige Almeloër aangehouden nadat hij die nacht tot twee maal toe een inbraak had gepleegd in de tankshop aan de Henriette Roland Holstlaan. De fiets waarop de verdachte ten tijde van de inbraak reed bleek eveneens door hem gestolen. Hij bekende deze inbraken en een diefstal van speelgoed bij een winkel aan de Nieuwstraat. De verdachte pleegde de diefstallen nadat hij een ruit met een steen had ingegooid. De verdachte komt in aanmerking voor 12 soortgelijke zaken. Hij is in bewaring gesteld en het onderzoek is afgerond. Als medeverdachten zijn er nog twee helers aangehouden. Zijn 22-jarige vriendin was in het bezit van postzegels die van een inbraak afkomstig waren uit een winkel aan het Vincent van Goghplein in de nacht van oud op nieuw.. Een 40-jarig Almeloër was in het bezit van een DVD-speler welke was gestolen bij een inbraak in een winkel aan de Grotestraat in Almelo op 4 januari. Diverse goederen zijn in beslag genomen. Zie voor het oorspronkelijke bericht onderstaand cursief gedrukte persbericht van 5 januari 2004:

Aanhouding na inbraak

Man met de nodige moeite aangehouden, nadat hij had ingebroken bij tankstation

Almelo

Maandagmorgen 5 januari om ongeveer 03.40 uur wordt voor de tweede keer die nacht gemeld dat er is ingebroken bij een tankstation aan de Henriette Roland Holstlaan in Almelo. Eerder was rond 01.45 uur een melding geweest. Een signalement van de dader werd bekend en even later werd op de Melkweg in Almelo een man op een fiets gesignaleerd die volledig aan het signalement voldeed. Bij het zien van de politiemensen probeerde hij te ontkomen en zich in de bosjes te verstoppen. Hier werd hij, een 28 jr. man uit Almelo, aangetroffen. De man trachtte tot drie keer toe te ontkomen. Steeds kon hij worden tegengehouden en op het laatst in een politieauto worden gezet. Ook aan het bureau gedroeg hij zich in eerste instantie recalcitrant, maar werd toch rustiger en kon worden opgesloten. In zijn kleding werden zes bolletjes, mogelijk heroïne gevonden. In de omgeving van de plek waar de man werd aangetroffen, werd na speurwerk met een politiehond een plastic zak aangetroffen met daarin een hoeveelheid sigaretten die vermoedelijk van de eerste cq tweede inbraak bij het tankstation afkomstig zijn. Bij een onderzoek in de woning van de 28 jr. werden ook goederen gevonden die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. Alle goederen, inclusief de heroïne, zijn in beslag genomen. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-001362)

Aanhoudingen wegens drugshandel

Vier verdachten aangehouden wegens drugsdealen en/of bezit

Almelo

In een onderzoek naar de handel in harddrugs heeft de politie op vrijdag 30 januari vier verdachten aangehouden. Drie personen zijn van een familie, een 54-jarige man en zijn 21- en 28-jarige zoons. De vierde verdachte betreft een 47-jarige Almeloër en is een kennis van de andere drie verdachten.

Op de Berlagelaan werd de 28-jarige aangehouden. Bij hem werd een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen, waarop invallen werden gedaan op drie locaties in Almelo. In twee woningen aan de Lindestraat en in een woning aan de Merelstraat werden huiszoekingen gedaan. In een caravan achter een van de woningen aan de Lindestraat trof de politie drie personen, die werden aangehouden. Twee van hen, de 54-jarige en zijn 21-jarige zoon waren eveneens in bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne. De derde verdachte kon na verhoor het bureau verlaten. Hem wordt niets te laste gelegd. In een schuur bij hetzelfde adres werd nog een hennepplantage aangetroffen met 330 planten. Deze werd daarna ontruimd. Op het adres aan de Merelstraat werd de 47-jarige bewoner aangehouden, eveneens in bezit van enkele grammen cocaïne. De vier verdachten zijn in bewaring gesteld. (bps: 03-113321)

Getuigenoproep na verkeersongeval

Automobiliste rijdt door nadat zij een meisje op haar fiets heeft aangereden

Rijssen
Op donderdag 5 februari omstreeks 15.00 uur wordt een 9-jarig meisje uit Rijssen op haar fiets aangereden. Zij staat op de Wijnand Zeeuwstraat te wachten om links af te kunnen slaan, de Paulus Potterstraat in, als ze wordt aangereden door een auto. De automobiliste heeft nog wel het autoraampje opengedraaid en gevraagd of het meisje iets mankeerde, daarna rijdt ze door. De fiets van het meisje is behoorlijk beschadigd, het meisje zelf mankeert niets. De politie roept getuigen en betrokken automobiliste op zich te melden (0900-8844). De automobiliste, een ongeveer 40-jarige vrouw met halflang rood haar, reed in een lichtblauwe personenauto. (bps: 04-014914)

Aanrijding met letsel

Fietsster komt onder een auto en raakt daarbij gewond Almelo
Op donderdag 5 februari omstreeks 08.56 uur fietst een 19-jarige vrouw over het fietspad parallel aan de Nachtegaalstraat. Ter hoogte van de Gravenstraat wil ze oversteken en ziet niet dat een auto over de Nachtegaalstraat vanuit de richting Egbert ten Catelaan nadert. De automobilist, een 23-jarige Almeloër probeert haar nog te ontwijken door naar links te sturen. De fietsster remt uit alle macht maar glijdt hierdoor onderuit en komt met een been onder het achterwiel van de auto terecht. Ze wordt met een gebroken onderbeen naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen.(bps: 04-014581)

Rijden onder invloed

Drie automobilisten aangehouden nadat ze teveel alcohol hadden gedronken Vroomshoop, Hellendoorn en Vriezenveen Op vrijdag 6 februari blijken drie automobilisten na controle te veel alcohol op te hebben, waarna ze worden aangehouden. 00.49 uur: Vroomshoop - Noorderweg Een 29-jarige man uit Vroomshoop blies 0,54 o/oo. Hij kreeg hiervoor een transactie. Tevens werd bij de verdachte een radardetector in beslag genomen, waarvoor eveneens een bekeuring. 01.09 uur: Hellendoorn - Ommerweg Een 36-jarige man uit Hellendoorn blies 0,7 o/oo. Hij kreeg hiervoor een transactie. 03.08 uur: Vriezenveen - Almeloseweg Een 41-jarige man uit Almelo blies 2,5 o/oo. Zijn rijbewijs is ingenomen. Hij kreeg een dagvaarding.

Aanhouding wegens belediging

Verdachte aangehouden nadat hij politie mensen uitgescholden en bedreigd had Almelo
Op vrijdag 6 februari omstreeks 01.30 uur bevindt zich een 24-jarige Almeloër in de hal van het politiebureau. Hij staat te wachten op zijn vriendin, die een ademtest moet ondergaan. Hij windt zich daar nogal over op en wordt gemaand zich rustig te houden. Hij weet zich echter niet in te houden en als hij voor de tweede keer wordt gemaand rustig te blijven, grijpt de man een stenen vaas van de balie en dreigt daarmee naar de agent te gooien. Daarop wordt hij het bureau uitgezet. Omstreeks 02.00 uur verlaat de vriendin van de 24-jarige het bureau en hij wacht haar buiten op. Daarbij vindt hij het nodig de agenten uit te schelden, waarbij hij ook bedreigingen uit richting de agenten. Hierop wordt besloten hem aan te houden voor belediging en bedreiging. De verdachte rent nog weg maar wordt op de Egbert Gorterstraat aangehouden. Hij is geboeid overgebracht naar het bureau en vanwege zijn agressieve gedrag opgesloten in de observatiecel. (bps: 04-015035)

Aanrijding met letsel

Bij een aanrijding tussen een fietser en een auto raakt de fietser gewond Hellendoorn
Op vrijdag 6 februari omstreeks 07.23 uur vindt een aanrijding plaats op de T-kruising Burgemeester H. Boersingel/Wierdensestraat tussen een fietser en een auto. De automobilist uit Hellendoorn(leeftijd niet bekend) rijdt op de Wierdensestraat komende vanuit de richting Almelo en wil op genoemde splitsing links af slaan, de Burgemeester H. Boersingel in.. Hij verleent daarbij geen voorrang aan een 14-jarige fietser uit Nijverdal, die hem uit tegenovergestelde richting over het fietspad van de Wierdensestraat nadert. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-015076)

Meerdere autokraken in bedrijfsauto's

Wederom meerdere autokraken in bedrijfsauto's waarbij gereedschappen worden weggenomen Rijssen
In de nacht van 4 op 5 februari zijn er wederom een viertal bedrijfsauto's opengebroken, waaruit diverse elektrische gereedschappen zijn weggenomen. De kraken vonden plaats aan Het Mulderslag, De Doppesmaat(2x) en de Braakmansdijk. Soortgelijke autokraken vonden ook al plaats in Nijverdal in de nacht van 27 op 28 januari (4). (bps: 04-014559)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --