1e persbericht van vrijdag 6 februari 2004

Eindhoven 06-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Ernstige mishandeling

Op de Stratumsedijk zijn vrijdag rond 4.00 uur drie Eindhovenaren van 19, 21 en 22 jaar door drie jongens mishandeld. Ook werd op de 22-jarige met een auto ingereden. Dit alles gebeurde nadat de 19-jarige jongen en zijn vriendin zonder aanleiding werden bedreigd en uitgescholden door drie onbekenden. Twee vrienden van de jongen en het meisje kwamen kijken wat aan de hand was. Hierop werden twee jongens geslagen met riemen. De 21-jarige en de 19-jarige liepen hierdoor respectievelijk verwondingen aan een oor en hand op. Beiden zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De drie daders zijn vervolgens in hun auto gestapt en een aantal keren ingereden op de 22-jarige Eindhovenaar. Deze zag kans om opzij te springen. Uiteindelijk zijn de daders weggereden richting Leenderweg. De drie daders zijn ongeveer
1,80 meter lang en hebben een normaal postuur. Eén van hen heeft zwart krullend kort haar, is ongeveer 22 jaar en droeg een blauwe spijkerbroek en een donkerblauw shirt. Een tweede dader heeft lang steil blond haar, is ongeveer 21 jaar en droeg een blauwe spijkerbroek. De derde dader heeft donkerblond stekelhaar, is naar schatting 20 jaar en droeg een spijkerbroek. Zij reden vermoedelijk in een bordeauxrode auto.

Eindhoven: Dronken man aangehouden

Op de Aalsterweg is donderdagavond rond 22.40 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed slingerend op een bromfiets en bleek behoorlijk gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 2,30 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhouding na beroving van portemonnee

Een man van 39 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagochtend rond 4.30 uur op de Neckerspoel aangehouden. Hij zou kort daarvoor op het Stationsplein een man van 26 jaar uit Eindhoven hebben beroofd van diens portemonnee. Daarbij sloeg hij de man met een tang tegen zijn hoofd. De gewaarschuwde politie kon de verdachte aanhouden en in verzekering stellen. De portemonnee werd in de buurt teruggevonden.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Van een 23-jarige Eindhovenaar is vrijdagochtend zijn rijbewijs ingenomen. Agenten vonden de man rond 3.30 uur op de Offenbachlaan achter het stuur van een stilstaande auto met draaiende motor. Hij was onder invloed van alcohol en drugs. Nadat in het ziekenhuis een urinetest is afgenomen, is de man met een proces-verbaal en zonder rijbewijs weer heengezonden.

Eindhoven: Verdachten van inbraak opgepakt

Twee Eindhovenaren (26 en 33 jaar) zijn vrijdagochtend rond 2.30 uur aangehouden omdat ze ingebroken zouden hebben in een bedrijf aan de Insulindelaan. Bij die inbraak werd een aantal flessen sterke drank weggehaald. Agenten die naar de inbraakmelding reden, zagen de 33-jarige man op de Sumatralaan fietsen. Hij bleek nog een aantal openstaande vonnissen te hebben, waarop hij werd aangehouden. Ook wordt nog onderzocht of hij bij de inbraak betrokken was. De andere verdachte werd opgepakt op de Insulindelaan. Hij had een aantal flessen sterke drank bij zich en is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Rugzak uit fietstas gestolen

Op de Baroniehof is donderdagavond de rugzak van een 38-jarige vrouw uit Helmond gestolen. Zij fietste over de Baroniehof toen haar plotseling de weg werd versperd door een onbekende man op een fiets. De man greep vervolgens haar rugzak uit haar fietstas en reed snel weg via de Weg door de Rijpel. In de tas zaten een GSM, een rijbewijs en een bankpas.

Deurne: Doorrijden na aanrijding met gewonde

Een 16-jarig meisje uit Deurne is donderdag gewond geraakt bij een aanrijding. De dader is er vervolgens vandoor gegaan. Het meisje stond rond 18.00 uur op de Jan Vermeerstraat met haar bromscooter te wachten om linksaf te slaan. Een blauwe Volkswagen Golf reed tegen de brommer aan, waardoor het meisje er vanaf viel. De brommer kwam op haar been terecht waardoor ze een scheurtje in een enkelbot opliep. De ongeveer 20-jarige automobilist reed door en is spoorloos verdwenen.

Nuenen: Inbraak in woning

In een woning aan de Doorn is in de nacht van donderdag en vrijdag ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken. Uit de woning werden geld en een GSM weggenomen.

Oirschot: Stroper op heterdaad betrapt

Een man van 46 jaar uit Wintelre is donderdagavond rond 18.00 uur op heterdaad betrapt tijdens stropersactiviteiten. Dat gebeurde in een natuurgebied bij de Wintelresedijk. De man had op enkele plaatsen reestrikken opgehangen en kwam die gisteravond controleren. Een jachtopziener en een medewerker van de Koninklijke Marechaussee, die de reestrikken in de gaten hielden, konden hem op heterdaad aanhouden. Bij de man thuis werden enkele dode hazen en ijzerdraad voor het maken van reestrikken aangetroffen. Hij is na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Someren: Geld en sieraden gestolen

In een woning aan de Boerenkamplaan is donderdag tussen 8.45 en 17.30 uur ingebroken. De dader vernielde een raam aan de achterkant van de woning om binnen te komen. Uit het pand werden sieraden en ongeveer 190 Euro gestolen.