Politie Zuid-Holland-Zuid

06/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

06-02-2004 - Persberichten district II

RUZIE FIETSER-TAXICHAUFFEUR
SLIEDRECHT- Donderdagmorgen 5 februari is er op de Matenasche Scheidkade een ruzie geweest tussen een 14-jarige fietser uit Sliedrecht en een 67-jarige bestuurder van een taxibusje uit Giessenburg. De man had de jongen ingehaald en terwijl hij dat deed hoorde hij een klap. Hij zag dat zijn spiegel kapot was en is vervolgens achter de jongen aangereden. Daarna volgde een woordenwisseling en een vechtpartij. De taxichauffeur is daarna weggereden. De 14-jarige jongen heeft aangifte gedaan van mishandeling. De 67-jarige man is even later op de Neerpolderse weg aangehouden.

INBREKER OVERLOPEN
ALBLASSERDAM- Een inbreker is overlopen. Op donderdagavond 5 februari deed de bewoonster van een woning aan de Mauritsstraat een dutje op de bank. Zij werd wakker van gerommel aan haar deur. De vrouw nam een kijkje en zag een jongeman gehurkt op de grond voor de deur zitten. Toen de vrouw door de achterdeur naar buiten ging, had de jongeman snel de benen genomen. Vermoedelijk heeft hij de tuin verlaten door over de schutting te klimmen. Het slot van de deur was vernield. De jongeman heeft geen buit kunnen maken.

ALCOHOL
GORINCHEM- Een 23-jarige man uit Werkendam is aangehouden. De man reed in de nacht van donderdag op vrijdag 6 februari over de Spijksedijk. De man bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden en kreeg een rijverbod van 3 uur.

MEDEWERKER NA DISCIPLINAIR ONDERZOEK ONTSLAGEN
DORDRECHT - De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft een 39-jarige medewerker met ingang van 1 februari ontslagen. Het ontslag vond plaats naar aanleiding van een ingesteld (disciplinair) onderzoek naar plichtsverzuim van de betrokken medewerker. Uit dit onderzoek is gebleken dat de gedragingen van deze medewerker naar mening van de korpsbeheerder niet te verenigen zijn met de uitoefening van een functie bij de politie.