Politie Limburg-Noord

Overige mediaberichten 5 februari

Limburg-Noord 06-02-2004 - In verband met een storing was het onmogelijk alle berichten los van elkaar te publiceren op deze site. Op de extra nieuwssite waren ze wel beschikbaar. Hieronder volgt de tekst van de mediaberichten die nog niet gepubliceerd zijn.

Gevaarlijk rijgedrag door automobilist
Roermond Een 36-jarige automobilist uit Haelen is woensdagmiddag door de politie aangehouden nadat hij diverse verkeersovertredingen beging voor het oog van de politie. De politie zag hoe de man bumperkleefde, de maximum snelheid overschreed, rechts inhaalde en een inrijverbod negeerde. De man is op de Hornerweg aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Diefstal vlees uit vrachtauto
Weert Uit een pallet van een vrachtauto die op de Roermondseweg geparkeerd stond om vlees te leveren is woensdagmiddag een pak vlees ontvreemd. De gewaarschuwde politie trof de verdachte aan op de St. Maartenslaan. De man, een 40-jarige man uit Weert zonder vaste woon- of verblijfplaats, had een pakket van 5 kg kalkoendijen bij zich. De zaak is via snelrecht afgehandeld.

Softdrugs in auto aangetroffen
Venray Woensdagmiddag trof de politie op de Bongerdstraat een auto aan met een sterke henneplucht eromheen. Op het moment dat de bestuurder, een 30-jarige man uit Venray, hierop werd aangesproken werd de geur sterker omdat de deur openging. Op de achterbank trof de politie drie vuilniszakken met hennep aan. De hennep is inbeslag genomen en proces verbaal is opgemaakt.

Ruim 12.000 euro boete bij milieucontrole
Siebengewald Bij een milieucontrole aan de grensovergang Siebengewald op de Gochsedijk heeft de politie woensdag in samenwerking met de douane een aantal boetes uitgereikt voor diverse overtredingen.

Eén bestuurder werd bekeurd omdat hij geen houderschapsverklaring EVOA had. Hij kreeg hiervoor een boete van 2000 euro. De bestuurder van een auto die niet APK-gekeurd was kreeg hiervoor een boete van 660 euro. Een Nederlander die zonder ontheffing in een Duitse auto reed kreeg een navordering van de B.P.M. met de bijbehorende boete van ongeveer 10.000 euro. Eén bestuurder kreeg een waarschuwing omdat hij geen "inschrijving Eigen vervoer" had. Als deze aanvraag alsnog wordt ingediend krijgt de betrokkene geen boete. Tijdens een nacontrole over enkele weken wordt gekeken of aan de voorschriften is voldaan. De controle was in principe gericht op het vervoer van afvalstoffen. De controle werd uitgevoerd door een team van drie douanemedewerkers en een politieman.

Fietser gewond na aanrijding
Roermond- Een 74-jarige fietser uit Roermond raakte donderdag gewond bij een verkeersongeval. De man reed met zijn fiets over de Achillislaan. Bij de kruising met de Kerkeveldlaan kwam hij in aanrijding met een 19-jarige motorrijder uit Haler. De motorrijderkon de fietser niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. De 74-jarige man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij met onbekend letsel is opgenomen.

Hennepplantage ontmanteld
Horst Donderdagmiddag heeft de politie een volledig in werking zijnde hennepplantage ontmanteld. De plantage was opgebouwd in een drietal ruimtes van een loods van een voormalig fabriekspand aan de Americaanseweg. In de loods stonden naar schatting ruim 2000 plantjes in verschillende rijpheidsstadia. In twee van de drie ruimtes waren de planten nog niet oogstrijp en in de derde ruimte, daar waar de meeste plantjes stonden, was wel sprake van nagenoeg rijpe oogst. De stroom van het pand bleek illegaal te worden afgetapt van een ander pand. Alle aanwezige apparatuur en de aangetroffen planten zijn inbeslaggenomen en ter vernietiging meegenomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie is gestart met het onderzoek.

De politie kwam de plantage op het spoor via diverse meldingen. Onder andere het stroomgebruik op de betreffende locatie was opvallend hoog.