De Unie


ABN AMRO laat 'alleen kwaliteit'-lijn los!

6 februari 2004 - De Unie is zeer blij dat ABN AMRO heeft besloten om de strakke alleen kwaliteit-lijn nu te verlaten!

Op 5 februari jl. heeft ABN AMRO De Unie en de collega vakbonden uitgenodigd voor overleg over de aanwijsprocedures bij reorganisaties. Na een zeer stevige discussie heeft ABN AMRO zich bereid getoond om met ons verder te praten over een selectiemodel, waarin niet langer alleen kwaliteit, maar ook de belangrijke elementen afspiegeling en anciënniteit zijn opgenomen. Tevens is het onderscheid tussen ongewijzigde en gewijzigde functies erkend.

De Unie is zeer blij dat ABN AMRO heeft besloten om de strakke alleen kwaliteit-lijn nu te verlaten!

Afspraken
Omdat we bij het opzetten van een degelijk selectiemodel niet over een nacht ijs kunnen gaan hebben we de volgende afspraak gemaakt:

De bank en de bonden zijn bereid de impasse over de selectiemethode bij reorganisaties te doorbreken. Partijen zullen daartoe in de komende weken verder overleg voeren, om te komen tot een selectiemethode bij reorganisaties.
In dat overleg zal rekening worden gehouden met:
* het onderscheid tussen nieuwe/sterk gewijzigde functies en gelijkblijvende/nauwelijks gewijzigde functies;
* belangrijke elementen als afspiegeling, anciënniteit en kwaliteit;
* competenties van de medewerkers

Een voorstel voor de selectiemethode zal worden ontwikkeld door een werkgroep, bestaande uit 2 leden uit de Centrale Ondernemingsraad, 1 namens de bonden (bestuurder) en 3 namens ABN AMRO uit verschillende BUs. Het voorstel zal in het volgende Technisch Overleg op 26 februari a.s. worden besproken. Wij hopen er dan uit te komen, waarmee dan gelukkig weer een goede sociale afspraak over dit heikele onderwerp zal bestaan.

Deze afspraken leiden er toe dat de uitvoering van een aantal voorgenomen reorganisaties nu een paar weken moet worden uitgesteld. Dit betekent helaas ook een stuk extra onzekerheid voor de betrokken werknemers. De Unie heeft veel begrip voor die vervelende situatie, maar desondanks vragen wij even geduld om de noodzakelijke afspraken te maken!

Joop Hofland
Bestuurder

vrijdag, 6 februari 2004