Politie Zuid-Holland-Zuid

05/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

06-02-2004 - Persberichten district II

WIJZIGING PIKET
Anders dan vermeld staat in het eerder aan u verzonden piketrooster van de politievoorlichting, kunt u in de week van 12 - 19 februari bij incidenten contact opnemen met Martine de Bas. Haar telefoonnummers zijn: (078)6303407 of 06-20612768

BROMMERS BOTSEN
ALBLASSERDAM- Twee brommers zijn frontaal op elkaar gebotst. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 4 februari 2004, omstreeks 07.55 uur, op het fietspad van de brug over de Noord. Een 17 jarige jongen uit Rotterdam reed vanaf Hendrik Ido Ambacht op het verkeerde, voor hem linkse fietspad richting Alblasserdam. Hij kwam frontaal in botsing met een bromfiets, bestuurd door een 45 jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland, welke vanuit de richting Alblasserdam kwam. De vrouw liep een gebroken pols, een lichte hersenschudding en een tand door haar lip op. Zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen kwam met de schrik vrij. Hij verklaarde dat hij niet wist dat hij op het verkeerde fietspad reed. Normaal gaat hij via de pont naar Kinderdijk, maar omdat de pont niet voer ging hij nu over de brug.

SNELHEIDSCONTROLE
GORINCHEM- Tijdens een snelheidscontrole op de Arkelsedijk met de fotoradar hebben agenten 44 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op woensdagmorgen, 4 februari 2004, van 07.50 tot 10.00 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/uur. In totaal werden 480 voertuigen gecontroleerd.

AANHOUDING SOFTDRUGS
PAPENDRECHT- De politie heeft in een woning aan de Jacob Catslaan een 48-jarige man uit Papendrecht aangehouden wegen handel in softdrugs. Buurtbewoners hadden de politie gebeld omdat er steeds scholieren uit de woning kwamen met softdrugs en ze vervolgens in het portiek van de flat gingen staan roken. De man is aangehouden en de in de woning aanwezige softdrugs is in beslag genomen.

INBRAAK
ALBLASSERDAM- Donderdagavond 4 februari is er ingebroken in een woning aan de Bilderdijkstraat. De bewoners waren op de eerste verdieping toen zij geluid hoorden van beneden. Vervolgens ontdekten zij dat er was ingebroken. De inbreker(s) hadden het keukenraam opengebroken. De buit bestond uit drie mobiele telefoons, een portemonnee en een fotocamera.

BESTUURDER RIJDT DOOR NA AANRIJDING
HOOGBLOKLAND - De politie is op zoek naar de bestuurder van het voertuig dat woensdag 4 februari een aanrijding gehad heeft met een lantaarnpaal aan de Beemdweg in Hoogblokland. De bestuurder heeft geen melding gemaakt van deze aanrijding en moet redelijk forse schade aan het voertuig hebben. Ook eventuele getuigen van de aanrijding, die na 6.30 uur plaatsgevonden moet hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).